Μοσχάρι Μπουργκινιόν

Παραδοσιακή Γαλλική συνταγή

Υλικά :

  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο)
  • 200 γρ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ μανιτάρια στρογγυλά
  • 100 γρ καρότο
  • 30 γρ μπέικον
  • 200 γρ ντομάτα στον τρίφτη
  • 25 γρ αλεύρι
  • 100 ml κρασί κόκκινο
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 15 0ml κρέμα γάλακτος
  • 25 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον

  • Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

  • Συνεχίζουμε με το κρέας το οποίο θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις πιει τα υγρά του πουδράρουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ντομάτα και νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας. Μόλις πάρει μια βράση, ξαφρίζουμε, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά ή στον φούρνο με καπάκι

  • Μια ώρα μετά προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες Και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μια με μιάμιση ώρα αναλόγως το μέγεθος των κομματιών του κρέατος

  • Για τον Πουρέ: κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις χτυπάμε με ένα φουέ για να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια

  • Ρίχνουμε την κρέμα και δίνουμε μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει

  • Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε πιπέρι, το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσε

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Παύλος Παππάς. 

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *