ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ…
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό μικρά κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Κουτ. της σούπας μπελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι
2 Δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τσιγάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα και μόλις πιει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.. Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό. Έχω καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτελαιο στο τηγάνι. Σε ένα ταψί βάζω τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνω στους 200 βααθμούς μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.