Μοσχαράκι κοκκινιστό της Έφης
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες :
1 κιλό μοσχαράκι
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 πιπεριά Φλωρίνης
200 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φύλλα δάφνης
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας και το βράζουμε με νερό σε μία κατσαρόλα. Πετάμε το πρώτο αυτό νερό.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στραγγίζουμε το κρέας και τα σοτάρουμε όλα μαζί στην ίδια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ντοματάκια, τη δάφνη και το γαρύφαλλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύεται εξαιρετικά με ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.