TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι

Μαΐ 26, 2023
in Μαγειρική
Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι
Share on FacebookShare on Twitter

Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι

Υλικά για την συνταγή (για 14 άτομα) :

2 3/4 φακελάκια έτοιμο ζελέ ανανά

980 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

490 mL ζεστό νερό

Υλικά για τα ζελεδάκια:

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ κεράσι ή φράουλα

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ πορτοκάλι ή βερίκοκο

1 1/2 φακελάκι έτοιμο ζελέ μύρτιλο

Εκτέλεση :

Φτιάξτε καταρχήν τα ζελεδάκια. Αδειάστε το περιεχόμενο από το κάθε ένα από τα έτοιμα ζελέ σε τρία διαφορετικά μπολ και προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο κάθε ένα. Ανακατέψτε με κουτάλι για τουλάχιστον 2′ μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ και προσθέστε από ένα φλιτζάνι κρύο νερό στο κάθε ένα.

Αδειάστε τα περιεχόμενα των μπολ σε τρία διαφορετικά μικρά ταψάκια έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε τους πολύχρωμους ζελέδες στο ψυγείο και αφήστε τους να κρυώσουν για 2 ώρες. Αφού κρυώσουν οι ζελέδες βγάλτε τους από το ψυγείο και κόψτε τους με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.
Κρατήστε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε
Διαλύστε σε ένα μπολ δύο φακελάκια ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά με ένα αυγοδαρη. Σε αυτό το μείγμα προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπήστε το δυνατά για να διαλυθεί η σκόνη του ζελέ και να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 20′ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μοντάρετε το γλυκό. Αδειάστε το ζελέ ανανά-γιαούρτι σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ την οποία έχετε ντύσει με διάφανη μεμβράνη και αμέσως μετά ρίξτε μέσα τους μισούς πολύχρωμους κύβους ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο και παγώστε για 5-6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε το από το ψυγείο, ξεφορμάρετε και τραβήξτε προσεκτικά την μεμβράνη. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με τους υπόλοιπους κύβους ζελέ από πάνω.
Χρήσιμο:
Για έξτρα γεύση μπορειτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα μέσα στο λευκό μίγμα της φόρμας. Αν θέλετε επίσης μπορέιτε να φτιάξετε ζελέ πολύχρωμα με φυσική ζελατίνη και δικού σας χυμούς φρούτων (καρπούζι, φράουλα, λεμόνι).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μιρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ : http://www.mirsini.gr/.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γαλακτομπούρεκο σε «αναγέννηση»
Μαγειρική

Γαλακτομπούρεκο σε «αναγέννηση»

Μαΐ 25, 2023
Το φαγάκι του φτωχού
Μαγειρική

Το φαγάκι του φτωχού

Μαΐ 25, 2023
Ιμάμ με κρέμα
Μαγειρική

Ιμάμ με κρέμα

Μαΐ 24, 2023
Κέικ μήλου με καρύδια
Μαγειρική

Κέικ μήλου με καρύδια

Μαΐ 24, 2023
Strawberry Cheesecake
Μαγειρική

Strawberry Cheesecake

Μαΐ 24, 2023
Μαραθοκεφτέδες νηστίσιμοι
Μαγειρική

Μαραθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Μαΐ 24, 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd