TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μix θαλασσινών με πιλάφι

Ιούλ 29, 2022
in Μαγειρική
Μix θαλασσινών με πιλάφι
Share on FacebookShare on Twitter

Ψάχνοντας στα κιτάπια μου για νηστίσιμες συνταγούλες που θα χρειαστώ, βρήκα μία δική μου, που είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ οικονομική…

Υλικά για το mix θαλασσινών :

Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι

πιπεριές

baby κρεμμυδάκια

ξερό κρεμμύδι

σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

κάρυ

λίγο ούζο

χυμό ντομάτας

Εκτέλεση :

Αχνίζουμε λίγο τα υλικά (το Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι, συν πιπεριές και baby κρεμμυδάκια) σε νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε.
Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και  καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κάρυ.
Προσθέτουμε το mix θαλασσινών και σβήνουμε με ουζάκι.
Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελάχιστο ζεστό νεράκι και βράζουμε για λίγα μόνο λεπτά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πιλάφι από ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι).

Υλικά για το πιλάφι:

ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι)

κρεμμύδι

κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση για το πιλάφι :
Σωτάρουμε κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.  Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι πλιγούρι ή ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με δύο φλιτζάνια νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να χυλώσει.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
Σημείωση : Στη φωτογραφία, το πιλάφι είναι φτιαγμένο με πλιγούρι. ‘Ηταν τέλειο…
Τις οδηγίες για να το χρησιμοποιήσω, μου τις έδωσε η Argiro Porpatoneli.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou.

ShareTweetShare

Related Posts

Μαγειρική

Συκώτι γιουβέτσι στην γάστρα

Οκτ 27, 2022
Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας
Μαγειρική

Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας

Οκτ 27, 2022
Εύκολη πίτα
Μαγειρική

Εύκολη πίτα

Οκτ 26, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 26, 2022
Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 25, 2022
Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα
Μαγειρική

Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα

Οκτ 24, 2022
Next Post
Ο Φώτης Μπουλογεώργος πήρε το πτυχιο του Μαθηματικού Α. Π. Θ κι ορκίστηκε νέος επιστήμονας

Ο Φώτης Μπουλογεώργος πήρε το πτυχιο του Μαθηματικού Α. Π. Θ κι ορκίστηκε νέος επιστήμονας

Πρώτα σαλάτα, μετά υδατάνθρακες; Τι ρόλο παίζει η σειρά κατανάλωσης των τροφών στο γεύμα

Πρώτα σαλάτα, μετά υδατάνθρακες; Τι ρόλο παίζει η σειρά κατανάλωσης των τροφών στο γεύμα

Νέες παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης ο Δ. Τρικκαίων

Νέες παρεμβάσεις σε σημεία της πόλης ο Δ. Τρικκαίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd