TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μix θαλασσινών με πιλάφι

Ιούλ 20, 2021
in Μαγειρική
Μix θαλασσινών με πιλάφι
Share on FacebookShare on Twitter
Ψάχνοντας στα κιτάπια μου για νηστίσιμες συνταγούλες που θα χρειαστώ, βρήκα μία δική μου, που είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ οικονομική…

 

Υλικά για το mix θαλασσινών :

Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι

πιπεριές

baby κρεμμυδάκια

ξερό κρεμμύδι

σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

κάρυ

λίγο ούζο

χυμό ντομάτας

Εκτέλεση :

Αχνίζουμε λίγο τα υλικά (το Mix θαλασσινών με μύδια, χταποδάκι, γαρίδες και σουρίμι, συν πιπεριές και baby κρεμμυδάκια) σε νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε.
Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και  καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κάρυ.
Προσθέτουμε το mix θαλασσινών και σβήνουμε με ουζάκι.
Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελάχιστο ζεστό νεράκι και βράζουμε για λίγα μόνο λεπτά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πιλάφι από ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι).

Υλικά για το πιλάφι:

ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι ή πλιγούρι (σπασμένο στάρι)

κρεμμύδι

κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση για το πιλάφι :
Σωτάρουμε κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.  Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι πλιγούρι ή ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με δύο φλιτζάνια νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να χυλώσει.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 20 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.
Σημείωση : Στη φωτογραφία, το πιλάφι είναι φτιαγμένο με πλιγούρι. ‘Ηταν τέλειο…
Τις οδηγίες για να το χρησιμοποιήσω, μου τις έδωσε η Argiro Porpatoneli.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μaria Chatzisimou.

ShareTweetShare

Related Posts

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης
Μαγειρική

Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Ιούν 6, 2022
Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού βερύκοκο

Ιούν 6, 2022
Τυροπιτάκια
Μαγειρική

Τυροπιτάκια

Ιούν 5, 2022
Γλυκό σύκο
Μαγειρική

Γλυκό σύκο

Ιούν 5, 2022
Διαφορετική τούρτα παγωτό
Μαγειρική

Διαφορετική τούρτα παγωτό

Ιούν 5, 2022
Τούρτα παγωτό ή παγωτό σάντουιτσ…
Μαγειρική

Τούρτα παγωτό ή παγωτό σάντουιτσ…

Ιούν 4, 2022
Next Post
Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου;

Πώς θα καταλάβεις αν έπαθες τροφική δηλητηρίαση

Πώς θα καταλάβεις αν έπαθες τροφική δηλητηρίαση

5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών

5 κορυφαίες τροφές για την υγεία των ανδρών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd