“Πρέπει να πιστέψουμε σε μία συλλογική διαδικασία και σε μία ηγεσία που θα δίνει φωνή, δύναμη και λόγο στους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ”, σημείωσε μεταξύ των άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατά την επίσκεψή του, στα Τρίκαλα, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος.
Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισκέφτηκε την πόλη των Τρικάλων και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση, απευθύνοντας μήνυμα ελπίδας, συστράτευσης, νίκης και προοπτικής για το λαό και τη χώρα.
Κατά την ομιλία του μίλησε με ξεκάθαρες θέσεις για τις πολιτικές που χρειάζονται να εκκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Τόνισε ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να γίνει ξανά η φωνή του λαού, προτάσσοντας την ανάγκη για διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης για την επίτευξη των στόχων.
Μίλησε για τις παθογένειες στο κόμμα και την ανάγκη να επανέλθει και να γίνει και πάλι κόμμα εξουσίας.
Αναφέρθηκε και σε προβλήματα του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας που προκλήθηκλαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις καταστροφικές πλημμύρες καλώνοντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στους πολίτες που έχασαν τις περιουσίες τους, θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά όλες τις περιοχές άμεσα, και χωρίς άλλες καθυστερήσεις προκειμένου να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση.
Αναφορά έγινε και για την απαιτούμενη αλλαγή πολιτικής με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή των κλιματικών φαινομένων και κινδύνων και βέβαια τους απαιτούμενους πόρους που πρέπει να αποδώσει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Χάρης Δούκας, δεσμεύτηκε να στηρίξει την περιοχή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.