TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μηλοπιτάκια

Οκτ 24, 2022
in Μαγειρική
Μηλοπιτάκια
Share on FacebookShare on Twitter

Μηλοπιτάκια

 

Μηλοπιτάκια με το μαγικό ζυμαράκι της Αργυρώς …

Υλικά ζύμης :

1 κούπα χλιαρό γάλα

1/2 κούπα σπορέλαιο

1 αυγό

1 φακελάκι μαγιά

5 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

αλεύρι περίπου 600 γρ.

Υλικά για την γέμιση :

4 μήλα κομμένα σε κυβάκια

4 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

2 μικρά κυβάκια βούτυρο

Για επικάλυψη

1 κρόκο αυγού

λίγο γάλα

ζάχαρη

κανέλα

Υλικά για μετά το ψήσιμο :

μέλι

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκανίτσα. Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το σπορέλαιο,και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά να έχουμε μια αφράτη ζύμη. την αφήνουμε σκεπασμένη σε μια ζεστή μεριά να φουσκώσει. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση. Τα βάζουμε στην φωτιά και σιγά σιγά ανακατεύουμε να σιγοβράσουν και να μελώσουν τα μήλα. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και όταν είναι έτοιμο και το ζυμαράκι μας. Όταν είναι έτοιμα τα υλικά μας ανοίγουμε μικρά δισκάκια ζυμαράκι και τα γεμίζουμε. Από πάνω βάζουμε κρόκο αυγού με λίγο γάλα και τα αλείφουμε. Τέλος πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη με λίγη κανέλα. Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μηλοπιτάκια μας. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο μέλι και ζάχαρη άχνη.

Tην συνταγή την πήρα από την Η ΤΡΕΛΟΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ.. Ευχαριστώ πολύ την Βασούλα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης
Μαγειρική

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης

Οκτ 23, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 23, 2022
Ευκολόπιτα με κιμά
Μαγειρική

Ευκολόπιτα με κιμά

Οκτ 22, 2022
Αναποδογυριστή μηλόπιτα
Μαγειρική

Αναποδογυριστή μηλόπιτα

Οκτ 22, 2022
Λεμονάτη Μηλόπιτα by Mairh
Μαγειρική

Λεμονάτη Μηλόπιτα by Mairh

Οκτ 21, 2022
Μπουτάκια δεματάκια
Μαγειρική

Μπουτάκια δεματάκια

Οκτ 20, 2022
Next Post
Ιράν: Σύλληψη δέκα «πρακτόρων» που εργάζονταν για το Ισραήλ

Ιράν: Σύλληψη δέκα «πρακτόρων» που εργάζονταν για το Ισραήλ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd