Μια υπέροχη μουσική βραδιά με τη ΣΟΝΕ για την «καρδιά του παιδιού»

 

Μία μεγάλη μουσική βραδιά για φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Τρίκαλα.  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού / Child’s Heart» και ο Δήμος Τρικκαίων, διοργάνωσαν φιλανθρωπική συναυλία, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, υπό τη Διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην Αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που προσήλθε για να στηρίξει τον ιερό σκοπό.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Η βραδιά ήταν γεμάτη από ελληνική μουσική, καθώς η ΣΟΝΕ είχε ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι, με ακούσματα και τραγούδια από Έλληνες συνθέτες (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης κ.α.). Ενδιάμεσα, μουσικές εκπλήξεις από άλλες χώρες και άλλες μουσικές, συμπλέκονταν σε μια βραδιά με στόχο συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Παρούσα στην εκδήλωση η Ιδρύτρια του Συλλόγου Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου, η οποία μάλιστα κατάγεται, όπως είπε στο σύντομο χαιρετισμό της, από το γειτονικό Μουζάκι Καρδίτσας. Η κ. Κολτσιδοπούλου ευχαρίστησε τους Τρικαλινούς για τη θερμή ανταπόκριση κι έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σύλλογο και τους στόχους του που είναι πέραν όλων των άλλων η κατασκευή και λειτουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας για τους γονείς που έχουν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες κι απαιτείται η νοσηλεία τους σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είναι η Μάρθα Γκάνια, μέλος του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού».

Ο Σύλλογος «η καρδιά του παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μέτρα 37 χρόνια – 35 επίσημα από την ίδρυση του, από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιόπαθειες, μέσα σ’ αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοήθα συνεχώς κι επανειλημμένα καρδιοπαθή παιδιά και τις οικογένειες αυτών, ηθικά, ψυχολογικά και υλικά, καλύπτοντας στο μετρό του δυνατού το υψηλό κόστος νοσηλείας και τις σχετικές δαπάνες που απαιτούνται για τη θεραπεία των παιδιών με Σ.Κ. στην Ελλάδα κυρίως ή ακόμα και στο εξωτερικό, όταν παρίσταται ανάγκη. Επίσης, τα έξοδα διανομής απόρων ή ανασφάλιστων παιδιών κι οικογενειών από την επαρχία, τα οποία λόγω της έλλειψης αντίστοιχων υποδομών στον τόπο κατοικίας τους, αναγκάζονται να μεταβούν και να παραμείνουν για σημαντικό χρονικό διάστημα στην Αθήνα. 

Η Σ.Ο.Ν.Ε.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε κάποια στοιχεία για τη Σ.Ο.Ν.Ε. που πραγματικά εντυπωσίασε τους παραβρισκόμενους. Αποτελούμενη από παιδιά και νέους, ηλικίας 13-30 χρονών, από όλη την Ελλάδα και με ανιδιοτελή προσφορά έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας μας, βρέθηκε και στην πόλη για να στηρίξει το Σύλλογο κι εντυπωσίασε τους δεκάδες παραβρισκόμενους.

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, υπάγεται στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και οι εμφανίσεις της Σ.Ο.Ν.Ε. απαρτίζονται και από τα 2 σύνολα (Ορχήστρας – Χορωδίας). Πραγματοποιεί κυρίως συναυλίες Φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Στο ενεργητικό, του πλήθους συναυλιών της περιλαμβάνονται έως τώρα οι Φιλανθρωπικές συναυλίες για το: Χαμόγελο του Παιδιού, το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το Παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, το Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμων, για την Μέριμνα Παιδιού, για τα παιδιά με Κυστική Ίνωση, για τον Σύλλογο «ΛΑΜΨΗ», για το Μ.Α.Ζ.Ι. κ.α.

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της »Σ.Ο.Ν.Ε» είναι μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος. Δημιουργήθηκε το 2011, με εμπνευστή και ιδρυτή της τον μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή. Έχει τιμηθεί με Έπαινο μουσικής προσφοράς από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, από την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Συμμετέχουν οι τραγουδιστές της ΣΟΝΕ: Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα, Νικόλας Σαββίδης, φιλική συμμετοχή: Κική Τσαλίκη και το συγκρότημα: Lacrymosa Aeterna.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Αιόλου 104 στον 2ο Όροφο. Τηλ. Επικοινωνίας 210-3218488 και 210-3253876. Πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kardiapaidiou.gr.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ