Μεθυσμένη – τριφτή μηλόπιτα

Μεθυσμένη – τριφτή μηλόπιτα

Υλικά για την ζύμη :
3/4κουπας τσαγιού ηλιέλαιο
3/4κουπας τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλυτζανακι καφέ κρασί λευκό
1 κ. γλυκού μπέικιν παουντερ
1 βανίλια
αλεύρι γ.ο.χ. περίπου τρεις κούπες τσαγιού
Υλικά για την γεμιση :
5 μήλα κομμένα σε μικρά καρεδακια
5 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας βούτυρο
κ. γλυκού κανέλλα κοφτό
Εκτέλεση :
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το λάδι με την ζάχαρη, το κρασί, τα αυγά, την βανίλια και προσθέτουμε το μπέικιν μαζί με το αλεύρι. Η ζύμη μας μοιάζει με την ζύμη για πάστα φλορα. Τυλίγουμε την ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα μηλαράκια και την ζάχαρη την κανέλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να μελώσουν . Αφήνουμε να κρυώσει. Σε λαδωμένο ταψί σε διαστάσεις 30 επι 45 τοποθετούμε την ζύμη με τα χέρια μας και με τα δάχτυλά μας κάνουμε πλαϊνά σηκώματα. Γεμίζουμε και επάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη μας στον τρίφτη στην πλευρά του κρεμμυδιού. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 35 με 40 λεπτά αέρα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη  μας Καίτη Κοκ.