TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Νοέ 12, 2022
in Μαγειρική
Μεθυσμένα κεφτεδάκια
Share on FacebookShare on Twitter

Μεθυσμένα κεφτεδάκια

Υλικά για κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στο μουλτι
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο μην ξεχνάτε πάντα να βγάζετε την φύτρα από τα σκόρδα
1 ντομάτα τριμμένη
2 σφηνάκια κρασί κόκκινο ημίγλυκο
λίγο δυόσμο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
αλεύρι για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνι

Υλικά για την σάλτσα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
100 γραμ φρέσκα μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κσ μουστάρδα
1 ποτηράκι του κρασί κόκκινο ημίγλυκο
2 κσ βούτυρο

Εκτέλεση κεφτεδάκια
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αν είναι μαλακή η ζύμη προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια και αλευρώνουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε.
Αν θέλουμε να τα βάλουμε στον φούρνο τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα χωρίς αλεύρωμα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το πράσο και τις πιπεριές και σοτάρουμε.
Συνεχίζουμε με το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας και φύγουν όλα τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
Προσέχουμε να μην φύγουν όλα τα υγρά από το τηγάνι μας.
Στρώνουμε σε μια πιατέλα την σάλτσα και ακουμπάμε επάνω τα κεφτεδάκια μας.
Επίσης μπορειτε να συνοδεύσετε τα κεφτεδάκια σας με ρεβίθια παντρεμένα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Νοέ 10, 2022
Φασολάδα έτσι απλά
Μαγειρική

Φασολάδα έτσι απλά

Νοέ 8, 2022
Φακές με λιαστή ντομάτα by Μαίρη
Μαγειρική

Φακές με λιαστή ντομάτα by Μαίρη

Νοέ 7, 2022
Ρολό πολυκατοικία
Μαγειρική

Ρολό πολυκατοικία

Νοέ 6, 2022
Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια
Μαγειρική

Χυλοπίτες με λαχανικά & μπεσαμέλ Φιλαδέλφεια

Νοέ 5, 2022
Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)
Μαγειρική

Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)

Νοέ 4, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd