Μέσω κινητού ευκολότερες μετακινήσεις για κατοίκους χωριών του Δ. Τρικκαίων

Ακόμη ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να διευκολύνει πτυχές της καθημερινότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, η αναπτυξιακή του εταιρεία, η e Trikala ΑΕ με το SMARTA 2 δίνει πρόσβαση σε μία δωρεάν on line εφαρμογή.
Μέσω της εφαρμογής, οι κάτοικοι αρχικώς των Μ. Καλυβίων και της Μεγάρχης, εκτιμάται ότι θα μετακινούνται πιο εύκολα από κα προς τα Τρίκαλα.
Η εφαρμογή παρέχει τα ακόλουθα:

Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε με την ευκαιρία της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, της τελευταίας ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που και το 2020 διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Gisemi HUB το έργο παρουσίασε η E-trikala Α.Ε, ως υπεύθυνη για τη πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής στα Τρίκαλα και η DotSoft Α.Ε, η εταιρία που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή.

Η on line αυτή υπηρεσία είναι στη διάθεση των πολιτών να την κατεβάσουν δωρεάν από το Google Play πληκτρολογώντας smarta2.

Το SMARTA 2 που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για να δοκιμάσει τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας σε μη αστικές περιοχές. Σε διάστημα 18 μηνών, το έργο θα υποστηρίξει το Ανατολικό Τιρόλο (Αυστρία), τα Τρίκαλα (Ελλάδα), την Águeda (Πορτογαλία) και τη μητροπολιτική περιοχή Brasov (Ρουμανία) στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών μεταφοράς.

Floulis Photographers |
www.floulis.gr
Floulis Photographers |
www.floulis.gr