TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
in Μαγειρική
Μερέντα sticky buns
Share on FacebookShare on Twitter

Μερέντα sticky buns

Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα αμύγδαλο
φιλέ
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Σ΄ενα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος το βουτυρώνουμε καλά.  Σ΄ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το μέλι και το αλάτι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.  Ρίχχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σως καραμέλας στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης και αλείφουμε με μερέντα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια ισόπαχα (3 δάχτυλα περίπου).  Τοποθετούμε τα κομμάτια στο σκεύος αραιά κάπως για να φουσκώσουν με την κομένη πλευρά να φαίνεται .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το σκέύος και το αφήνουμε 5-7 λεπτά.  Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα προσεκτικα. Ζεσταίνουμε και την υπόλοιπη σως, περιχύνουμε και πασπαλίζουμε με επιπλεον αμύγδαλο αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σεπ 15, 2023
Γλυκό κουταλιού καρότο
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού καρότο

Σεπ 14, 2023
Μουστοκούλουρα
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα

Σεπ 13, 2023
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αυτά τα ζώδια θα έχουν αρκετά διλήμματα σήμερα, 17/09

Αυτά τα ζώδια θα έχουν αρκετά διλήμματα σήμερα, 17/09

Η καταιγίδα Λι πλήττει τον Καναδά: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – Αναφορές για νεκρό

Η καταιγίδα Λι πλήττει τον Καναδά: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - Αναφορές για νεκρό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd