Ένα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στην γεύση θα έλεγα και πολύ εντυπωσιακό …
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι στήθος
Ένα κομμάτι τυρί γκουντα
Μελιτζάνες κατά βούληση
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
Κουταλιά μπελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μεση,και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραίαμέσα στο ταψι,βγαλτε την ψίχα τους απόμέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτα, ψηστε τις στο γκριλ του φούρνουμέχρι να μαλακώσουν. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείςθέλετε, εγώ έβαλα το κρέαςμέσα στην κατσαρόλα σε μπουκιτσες,εσβησα με λίγο ξίδι αφούπρώτα ήπιε τα υγρά του,εριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισαμαζί με δυο μεγάλα κρεμμυδια,τασκόρδα και έσβησα με λίγο κρασι,τελος έριξα την σάλτα μου και το αλατοπίπερομαζί με λίγονερακι, εκλεισα την χύτρα μου και σε 25 ήταν ετοιμο. Γεμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκουντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα. Τέλος έριξα και από πάνωτυράκι τριμμένο, επίσης ρίχνουμε και την υπόλοιπησάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας..σερβιρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.