TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζανόπιτα by Mairh

Ιαν 10, 2023
in Μαγειρική
Μελιτζανόπιτα by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Μελιτζανόπιτα by Mairh

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

6 μελιτζάνες φλάσκες

10 φέτες μπέικον σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκατοστά

7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή χοντροκομμένη σαν το μπέικον

170 γρ. φέτα τριμμένη με τα χέρια

150 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο

2 αβγά

3/4 της κούπας γάλα

μπόλικο πιπέρι πολύ λίγο

αλατι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε νερό με μπόλικο αλατι για μια ωρίτσα στην συνέχεια τις βγάζουμε και τις σκουπίζουμε να μην έχουν νερά. στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί τις αραδιάζουμε και τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι τις αλατίζουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις χοντροκόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το μπέικον και την γαλοπούλα και τις μελιτζάνες και το βγάζουμε από την φωτιά, μόλις πεση η θερμοκρασία ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε. Ανοίγουμε την συσκευσια με την σφολιάτα και πάνω στην ζελατίνα που είναι απλώνουμε λιγάκι ακόμα το φύλλο να μεγαλώσει και το κόβουμε στην μέση για να μας βγουν 4 ρολάκια.  Χαράζετε και την ζελατίνα για να σας βοηθήσει να κάνετε τα ρολάκια σας!!! χωρίζετε την γέμιση στα 4 και απλώνετε πάνω στα φύλλα κλείνοντας λιγάκι τα πλαϊνά και με την βοήθεια της ζελατίνας τα κάνετε ρολάκια. Τα αλείφετε με ένα κρόκο αβγού που έχετε προσθέσει μερικές σταγονες λάδι. Τα ψήνετε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου μια ωρίτσα. Μπορείτε να ψήσετε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα να μπουν στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Φιλέτο μπούτια κοτόπουλο
Μαγειρική

Φιλέτο μπούτια κοτόπουλο

Ιαν 9, 2023
Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο
Μαγειρική

Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο

Ιαν 8, 2023
Καριόκες από μελομακάρονα
Μαγειρική

Καριόκες από μελομακάρονα

Ιαν 7, 2023
Τυρόπιτα κανταΐφι σουφλέ της Βασούλας
Μαγειρική

Τυρόπιτα κανταΐφι σουφλέ της Βασούλας

Ιαν 6, 2023
Σπέσιαλ ρολό με κιμά
Μαγειρική

Σπέσιαλ ρολό με κιμά

Ιαν 6, 2023
Μπισκοτάκια αφράτα
Μαγειρική

Μπισκοτάκια αφράτα

Ιαν 5, 2023
Next Post
Άγιος Παντελεήμονας: Εφιάλτης για τρία 24ωρα για 32χρονη

Άγιος Παντελεήμονας: Εφιάλτης για τρία 24ωρα για 32χρονη

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε για τον θάνατό του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η Δώρα Τσαμπάζη μίλησε για τον θάνατό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd