TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Ιούλ 30, 2022
in Μαγειρική
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ …
Σκληρό σαν πετρα…

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο μελιτζανάκια πολύ μικρά
1 Κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
γαριφαλάκια για το κάρφωμα
Ασπρισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές σούπας ασβέστη
2 κανέλες σε ξυλαράκι
σταγόνες από μισό λεμονι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μελιτζανάκια τους από τα κασονάκια τους.
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύστε μέσα τον ασβέστη.
Βάλτε και αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα τα μελιτζανακια.
Την επομένη μέρα βγάζετε και πλένετε με άφθονο νερό.
Βράζετε τα μελιτζανάκια 2 φορές και πετάτε το νερό τους από 5 λεπτά την κάθε φορα.
Δεν τα χαράζουμε στην μέση .
Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετούλα ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά τους .
Μπήγουμε την μύτη από το μελιτζανάκι ένα γαριφαλάκι και ένα αμυγδαλακι στην μεση.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτια!! ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζαχαρη.
Βράζουμε μια ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε ένα ένα μέσα τα μελιτζανάκια μας.
Αν χρειαστεί ξαφριζουμε.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.  Τέλος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμυγδαλακια μέσα και τις σταγόνες από το λεμόνι μας μαζί με την λενονοκουπα.
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας και το βαζουμε μεσα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare

Related Posts

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)

Οκτ 6, 2022
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Οκτ 5, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 5, 2022
Φρατζόλα με γέμιση
Μαγειρική

Φρατζόλα με γέμιση

Οκτ 4, 2022
Σνίτσελ δεματάκια
Μαγειρική

Σνίτσελ δεματάκια

Οκτ 3, 2022
Χοιρινή τηγανιά
Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά

Οκτ 2, 2022
Next Post
Η πρώτη των πρώτων στο Νομό Τρικάλων και στην σχολή εισαγωγής της με καταγωγή την Κρήνη

Η πρώτη των πρώτων στο Νομό Τρικάλων και στην σχολή εισαγωγής της με καταγωγή την Κρήνη

Τρόμος για οδηγό στη Λάρισα – Τον τσίμπησε φίδι ενώ οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου

Τρόμος για οδηγό στη Λάρισα – Τον τσίμπησε φίδι ενώ οδηγούσε και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου

Στον Δήμαρχο Πύλης ο διοικητής της ΣΜΥ

Στον Δήμαρχο Πύλης ο διοικητής της ΣΜΥ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd