TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μελανούρια με πουρέ πατάτας και σαλάτα κολοκύθια

Αυγ 6, 2022
in Μαγειρική
Μελανούρια με πουρέ πατάτας και σαλάτα κολοκύθια
Share on FacebookShare on Twitter
Στην ουσία πρόκειται για τρεις συνταγές σε μία αφού τα ψάρια συνοδεύονται από τον πουρέ και βραστά κολοκύθια…

1)Υλικά για τα Μελανούρια :

4 μελανούρια

1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

10 γρ. θυμάρι

10 γρ. δενδρολίβανο

10 γρ. ρίγανη

100 γρ. λαδολέμονο

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

Χαράσουμε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφουμε εσωτερικά και ολόγυρα με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα και αφήνουμε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.

Ανάβουμε τη σχάρα έτσι ώστε όταν θα βάλουμε επάνω τα ψάρια , να έχει μεγάλη θερμοκρασία στους 200ο C.

Αλατίζουμε ψάρια και τα βάζουμε στη προθερμασμένη σχάρα. Κατα διαστήματα αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.

Όταν είναι έτοιμα από τη μία πλευρά (και μόνο τότε), τα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαίντανό.

Μικρά μυστικά: Όταν βάλουμε τα ψάρια, πάνω στη καυτή σχάρα δεν τα περιεργαζόμαστε, τα αφήνουμε να ψηθούν, δεν τα πειράζουμε ειδικά στην αρχή γιατί οι πέτσες θα κολλήσουν στη σχάρα και θα καταστραφεί το ψαράκι μας.

2)Υλικά για τον πουρέ πατάτας:

  • 500 γραμμ. πατάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο κρύο
  • αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.

2. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος). Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.

3. Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

3)Υλικά για τα κολοκυθάκια :

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια :

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Σε μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
  4. Πασπαλίζουμε με άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
  5. Σερβίρουμε και ζεστά και κρύα.

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”

ShareTweetShare

Related Posts

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι
Μαγειρική

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Αυγ 6, 2022
Τουρσί μελτζάνας
Μαγειρική

Τουρσί μελτζάνας

Αυγ 6, 2022
Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Σοκολατόψωμο χωρίς ζύμωμα

Αυγ 6, 2022
Σοκολατένιο κεικ πειρασμός με γλάσο σοκολάτας
Μαγειρική

Σοκολατένιο κεικ πειρασμός με γλάσο σοκολάτας

Αυγ 5, 2022
Μανιταρόπιτα ανοιχτή
Μαγειρική

Μανιταρόπιτα ανοιχτή

Αυγ 5, 2022
Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)
Μαγειρική

Μπάμιες με ανθότυρο κι άνηθο στο φούρνο (διαίτης)

Αυγ 5, 2022
Next Post
Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd