Με επιτυχία η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την ACT4V με τον Μανώλη Σφακιανάκη και Παντελή Ταμπακόπουλο

Πως θα πλοηγηθούν με ασφάλεια στο διαδίκτυο είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι δεκάδες Τρικαλινοί, όλων των ηλικιών, που παρακαλούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα που διογράνωσε η ACT4V – Εν Δράση σε συνεργασία με το  (Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας) την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβει έκαναν δύο σημαντικοί εισηγητές ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας,  Μανώλης Σφακιανάκης κι ο Ψηφιακός Αναλυτής – Επικεφαλής Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων – The Crime Lab Παντελής Ταμπακόπουλος.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Διαδικτυακές Διαδρομές Υψηλού Κινδύνου: 10 κανόνες» παρουσιάστηκαν κι  αναλύθηκαν δέκα κανόνες όπου αν ακολουθηθούν πιστά, η πλοήγησή μας στο διαδίκτυο θα είναι ασφαλής.

Μερικά από τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν είναι η προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου, ο εθισμός στο διαδίκτυο, τα επικίνδυνα challenges κι ο διαδικτυακός εκφοβισμός

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μάμαλης.