Με 4.000 συμμετοχές ολοκληρωθηκε ο φετινός 12ος Ημιμαραθώνιος Τρίκαλα – Καλαμπάκα “Θανάσης Σταμόπουλος”

Με 4000 συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο φετινός 12ος Ημιμαραθώνιος Τρίκαλα – Καλαμπάκα “Θανάσης Σταμόπουλος”. Μία επιτυχημένη διοργάνωση-γιορτή του αθλητισμού όπου έλαβαν μέρος 4000 αθλητές από όλη τη χώρα (και στους τρεις αγώνες, Ημιμαραθωνιο, 5 χλμ και 1000 μέτρα για τα παιδιά). Νικητής στον ημιμαραθώνιο ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 1:09:56.Η συμβολή στων εθελοντών στη διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, που είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Τρικκαίων και Καλαμπάκας ηταν σημαντική.

Από τους πιο γρήγορους της Ευρώπης

Κάθε Μάρτιο, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα–Τρίκαλα. Η διαδρομή ξεκινά από την πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των παραμυθένιων Μετεώρων που αποτελούν μνημείο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Η φύση της διαδρομής, με περίπου 100μ συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την κατατάσσει ως μία από τις γρηγορότερες σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ επίδοσης 1:05:41.