Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα μας και τα ξεφλουδιζουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα κόβουμε και ρίχνουμε τα σύκα σε κομματάκια προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα. Μετα την 1 ώρα ξεκινάμε να βράσουμε τα σύκα μας αρχικά σε δυνατή φωτιά για 10′ ανακατεύοντας συνέχεια να μην σας κολλήσει και στην συνέχεια χαμηλώνουμε δυο τρία νούμερα την κουζίνα μας. Συνεχίζουμε τον βρασμό προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και μετά τα 45′ το λεμονί. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και έτοιμη…