Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαρμελάδα σύκο by Mairh…

Yλικά (για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα):
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια

Εκτέλεση :
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω.
Στην συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα.
Αφού βράσουν καλά βάζουμε το ραβδομπλεντερ η στο μουλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας ριχνουμε το λεμόνι την κανέλα και τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτακια και είναι έτοιμη.
Την βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα.

Σημ.:Αν δεν ειναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ