Μαρμελάδα με άγρια βατόμουρα

Μια μαρμελάδα με υπέροχο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση…

Υλικά :

  • Άγρια βατόμουρα 1 κιλό
  • Ζάχαρη 550 γρ.
  • Χυμό λεμόνι 25 ml

Εκτέλεση :

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα βατόμουρα.

  • Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες περίπου.
  • Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Τα πολτοποιούμε στην επιθυμητή μορφή και ελέγχουμε την πυκνότητα. Αν χρειάζεται δέσιμο βράζουμε για λίγο ακόμη.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την γεμίζουμε στα αποστειρωμένα βάζα (τα αποστειρώνουμε είτε βράζοντας τα σε νερό για 10 λεπτά, είτε βάζοντας τα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 100.
  • Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω, σφίγγουμε καλά το καπάκι και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *