Μια μαρμελάδα με υπέροχο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση…
Υλικά :
- Άγρια βατόμουρα 1 κιλό
- Ζάχαρη 550 γρ.
- Χυμό λεμόνι 25 ml
Εκτέλεση :
-
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα βατόμουρα.
- Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες περίπου.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
- Τα πολτοποιούμε στην επιθυμητή μορφή και ελέγχουμε την πυκνότητα. Αν χρειάζεται δέσιμο βράζουμε για λίγο ακόμη.
- Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την γεμίζουμε στα αποστειρωμένα βάζα (τα αποστειρώνουμε είτε βράζοντας τα σε νερό για 10 λεπτά, είτε βάζοντας τα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 100.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω, σφίγγουμε καλά το καπάκι και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.