Μαρμελάδα κορόμηλο

Μαρμελάδα κορόμηλο

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΡΟΜΗΛΑ!!!

Τα αξιαγάπητα ξεχασμένα φρούτα!!!

Η μαρμελάδα έγινε τέλεια … με 2 είδη κορομηλου, κίτρινο και κόκκινο.

Οταν ήμασταν παιδιά με το που άρχιζαν να σχηματίζεται στο δέντρο τα ψάχναμε.
Οταν πια οριμαζαν τα μαζεύαμε για να τα ξεράνουμε ή να τα κανουμε μαρμελάδα.
Θυμάμαι η γιαγιά μου τα έφτιαχνε κάθε Σαρακοστή οταν δεν έτρωγε λαδι.
Τα έβραζε με νερο και έριχνε ζαχαρη και τα έτρωγε μαζι της και εγώ!!!

1) σκέλος
‘Οσα Κορομηλά έχουμε, τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με λιγο νερο( 1/2 κιλο για μια γεμάτη κατσαρολα Κορομηλά) και τα βράζουμε περιπου 20-25 λεπτα, μέχρι να σκιστεί η φλούδα και να μαλακώσουν.
Μόλις ειναι ετοιμα τα βαζουμε στο σουρωτήρι, να στραγγίξει το ζουμί,και τα πατάμε να βγουν απο κάτω, να μείνουν μονο τα κουκούτσια.

2) σκέλος
Αφού πάρουμε τον πολτό τον μετράμε με κούπα
Κούπα των 200γρ. ή το ζυγίζουμε.

3) ΥΛΙΚΑ
5 κουπες πολτός ( 1 κιλο περιπου)
3 1/2 κουπες ζαχαρη ( 750 γρ περιπου)
1/2 χυμό λεμονι
3 φύλλα αμπάροριζας
1 βανίλια
Αυτά για την κόκκινη μαρμελάδα γιατί ήταν λιγο ξινά τα Κορομηλά.

Για τα κίτρινα Κορομηλά που ήταν πολύ γλυκά
Η ζαχαρη που έβαλα ήταν 3 κουπες ή  600 γρ. περιπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τον ιδιο τροπο και για τις δυο μαρμελάδες.
Βαζουμε σε ενα σκευος τον πολτό, τα ζουμακια που στραγγιξαμε, και την ζαχαρη, την βανίλια, την αμπάροριζα, αφήνουμε να βρασουν.
Ξαφριζουμε αν χρειαστει, και αφήνουμε δεσει, να πήξει.
Λιγο πριν το τελος ριχνουμε το λεμονι, και κατεβάζουμε.
Βαζουμε σε αποστηρωμενα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).