Μαρμελάδα φράουλα

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά :

1 κιλό φράουλες

600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη

1/4 φλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια τους , τις βάζουμε σε λεκάνη και τις λιώνουμε με το χέρι.
Τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε σημείο που να είναι  παχύρρευστη η μαρμελάδα μας.
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διατηρείται σε ψυγείο για αρκετά μεγάλο διάστημα
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή  μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καλοκάθη.