Μαρμελάδα φράουλα φτιαγμένη από τα χέρια ενός φίλου μας Έλληνα στην Γερμανία…
Υλικά:
4 κιλά φράουλες
500 γραμμάρια ( ζελέ ζάχαρη )*
αποστειρωμένα βάζα
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλα τις φράουλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζελέ ζάχαρης με το μίξερ της λιώνουμε και της βράζουμε, μέχρι να χοχλάσουνε. Μόλις χοχλάσουνε είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας, έχουμε τα βαζάκια αποστειρωμένα με καυτό νερόκαι βάζουμε την μαρμελάδα. Τα κλείνουμε σφιχτά και τα τοποθετούμε ανάποδα για μια ώρα, με το καπάκι κάτω, ο λόγος που τα τοποθετούμε ανάποδα είναι για τυχών ύπαρξη βακτηρίου στο καπάκι.
Δείτε το βίντεο για το πως τοποθετούμε την μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα σωστά:
http://https://www.facebook.com/100010404573555/videos/476369486053200/
*Σημ.:Στην Γερμανία (Βαβαρία) για τις μαρμελάδες χρησιμοποιούν ζελέ φράουλες, αν δεν εχουμε χρησιμοποιούμαι την κανονική.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Πάνος Κωσταμένας.