Γλυκά για κέρασμα για κάθε γιορτή πολύ πολύ εύκολα με μόνο 4-5 απλά υλικά χωρίς μεγάλες δυσκολίες…
Υλικά:
σαβαγιαρ μπισκότα στρογγυλά η μακρόστενα
μία μόρφατ κρέμα ότι γεύση σας αρέσει
250 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
200 γρ. γάλα
λίγο λικέρ ή κονιάκ
λίγο ηλιέλαιο
Υλικά για την διακόσμηση:
μισό κερασάκι
λίγη τρούφα χρωματιστή
αμύγδαλο
καρύδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο γάλα με 3-4 κουτ. ποτό μέσα και κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα των 2 δευτερολέπτων τα σαβαγιάρ. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως της , την βάζουμε πάνω στα σαβαγιάρ χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο ή οδοντοτό κορνέ και στην κατάψυξη 2 ώρες. Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε 250 γρ. σοκολάτα με 2-3 κουτ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το γλυκάκι πάνω σε ένα πιρούνι με ένα κουτάλι πάνω από το μπολ με την λιωμένη σοκολάτα το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα περιμένουμε 2-3 δευτερόλεπτα να στράγγιση και το ακουμπάμε σε λαδόκολλα, όσο η σοκολάτα είναι υγρή βάζουμε το διακοσμητικό . Τα βάζουμε στην κατάψυξη 10 λεπτά να παγώσουν και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.