Μαρίνα Μπαλτά και Μαριάμ Πολυγένη: Οι γοητευτικές… φωνές του Μύλου των Ξωτικών-«Φανερώνουμε» τα πρόσωπά τους…

Όσοι έχετε επισκεφθεί τον Μύλο των Ξωτικών σίγουρα θα προσέξατε τις γοητευτικές φωνές που ενημερώνουν για κάθε τι που συμβαίνει στο μαγικό αυτό χώρο στο λουσμένο με… νεραϊδόσκονη και μπόλικη χριστουγεννιάτικη μαγεία και λάμψη. Σχολιασμοί, ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις και κάθε είδους ανακοίνωση προέρχονται από τις δύο κυρίες που «κατοικοεδρεύουν» για τις ημέρες λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου στο ξύλινο σπιτάκι του ήχου στη… σκιά του μεγαλοπρεπούς Μύλου. Η Μαρίνα Μπαλτά και η Μαριάμ Πολυγένη αποτελούν τη φωνή του… Μύλου. Άλλωστε για εκείνες το μικρόφωνο είναι κομμάτι της προσωπικότητάς τους αφού για χρόνια κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές κι όχι μόνο. Πίσω από το μικρόφωνο βρίσκονται δύο δυναμικές γυναίκες που ξέρουν πολύ καλά το χώρο της επικοινωνίας. Τις αναζητήσαμε και τους ζητήσαμε να μας συστηθούν μέσα από μία απολαυστική κουβέντα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν και οι δύο έχουν φοβερή αίσθηση του χιούμορ, μεγάλη επικοινωνιακή άνεση και η μεταξύ μας σχέση ξεκινά εδώ και πολλά χρόνια… Κάναμε τις ίδιες ερωτήσεις και λάβαμε διαφορετικές απαντήσεις δείγμα του χαρακτήρα της κάθε μίας…

Συνέντευξη στη Βιβή ΜαργαρίτηΗ Μαρίνα Μπαλτά

Η Μαρίνα Μπαλτά διατηρούσε για 20 χρόνια ινστιτούτο στο κέντρο των Τρίκαλων. Τα τελευταία  3 χρόνια διδάσκει στο  θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος ενώ έχει διδάξει και στο Δημόσιο ΙΕΚ για 2 χρόνια. Κάνει για10 χρόνια Ραδιόφωνο σε σταθμούς της πόλης και τα τελευταία  4 χρόνια είναι στη ραδιοφωνική Λέσχη με την εκπομπή της… ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ  ΑΕΡΑ. Έχει δυο παιδιά, τον Βαγγέλη και την Αρίστη…και μεγάλη αδυναμία της είναι η Αριάννα…η κόρη της… κόρης της.

Η Μαριάμ Πολυγένη

Η Μαριάμ Πολυγένη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, ένα Χριστουγεννιάτικο μεσημέρι κι από τότε μέχρι και σήμερα, προσπαθεί να διατηρεί τη μαγεία των γιορτών με κάθε τρόπο στη ζωή της. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η δημιουργία.

Δημιουργική από μικρή, μπήκε πολύ νωρίς στους τομείς της επικοινωνίας και της ψυχαγωγίας με παρουσιάσεις τηλεοπτικών εκπομπών στη Θεσσαλική τηλεόραση T.R.T. και στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA T.V. Την κέρδισε όμως περισσότερο από κάθε άλλο μέσο το ραδιόφωνο, όπου από το 1997 μέχρι και σήμερα τα κάνει όλα «Γης…Μαριάμ» πίσω από ένα μικρόφωνο.

Κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες, εκφωνήτρια σε παραγωγές ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών spots κι αφηγήτρια σε δύο κινηματογραφικά projects μέχρι στιγμής.  Υπήρξε αρχισυντάκτρια σε sites μεγάλης επισκεψιμότητας αλλά τα τελευταία 2 χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της. Ένα όραμα που είχε πολλά χρόνια πριν, για έναν ιστότοπο θετικών και μόνο ειδήσεων, που θα γεμίζει με αισιοδοξία τις ζωές των επισκεπτών του και θα διαδίδει κάθε πράξη καλοσύνης που συνέβη στον κόσμο.

Κάπως έτσι ήρθε στη ζωή της το www.e-motions.gr κι η ίδια αναθεώρησε κάθε άποψή της σχετικά με το τι είναι σπουδαίο στη ζωή. «Είναι καλό να είσαι σπουδαίος, αλλά είναι πιο σπουδαίο να είσαι καλός»…


Κουβεντιάζουμε με την Μαρίνα

 • Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είσαστε… η φωνή του Μύλου;
 • …Ο Μύλος μιλάει από μόνος του.. χαχαχα.. Εμείς απλά βάζουμε λίγο τον κόσμο στο παραμύθι…με το να περιγράφουμε τις δράσεις και την ιστορία… κάποιες ανακοινώσεις και φυσικά  μαζί με όλους τους άλλους να διευκολύνουμε τον κόσμο και να απαντάμε στις απορίες τους.. Μπροστά από το σπιτάκι  του ήχου  περνούν όλοιιι…

 

 • Μία δουλειά διαφορετική από τις άλλες;
 • Αρχικά ενώ είναι δουλειά μου αρέσει τόσο που δεν νοιώθω ότι δουλεύω… Για μένα είναι η πρώτη χρονιά. Και καταλαβαίνεις ότι το ζω σαν κάτι καινούργιο. Έχει διαφορετικά στοιχεία αλλά είναι και αυτό επικοινωνία με τον κόσμο όπως το ραδιόφωνο

 

 • Εργασία και χαρά;
 • Κάποιες μέρες ναι είναι εργασία και χαρά… Κάποιες άλλες όμως δεν είναι έτσι. Όταν έχει ας πούμε πολλές Δράσεις πάνω στη σκηνή πρέπει να έχεις μάτια κι αυτιά ανοιχτά… να παρουσιάσεις σωστά όλους αυτούς που μας τιμούν κι έρχονται στο Μύλο (κάποιοι από πολύ μακριά…) και να συντονίσεις μαζί με τους υπευθύνους του καλλιτεχνικού και πάντα με τον ηχολήπτη, ταυτόχρονα να κάνεις  ανακοινώσεις για παιδάκια που ξεχάστηκαν σε κάποια γωνιά του μύλου  και οι γονείς τα ψάχνουν, για οχήματα που ενοχλούν και πολλά άλλα… Άρααα δεν το διασκεδάζεις και πολύ χαχαχα.

 

 • Τί είναι αυτό που σου αρέσει σε αυτή τη δουλειά;
 • …Αρχικά συμμετέχω ενεργά…άρα αποτελώ μέλος αυτού του απίστευτου έργου που λέγεται Μύλος των ξωτικών. Επικοινωνώ με πολύ κόσμο πράγμα που το λατρεύω… κα νοιώθω τα Χριστούγεννα που τα λατρεύω…100%.

 

 • Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος;
 • Με μεγάλο χαμόγελο…και κάποιες φορές με πολύ ανακούφιση όταν τους δίνουμε απαντήσεις στις απορίες τους.
 • Πως συνδυάζεις όλες αυτές τις ασχολίες μαζί;
 • Με 12ωρα στο πόδι… αλλά θα σου πω κάτι… Δεν κουράζομαι… Μου αρέσουν όλα αυτά που κάνω…κι όπως λένε…αν δουλειά σου είναι αυτό που αγαπάς δεν δουλεύεις καμιά μέρα του χρόνου.

 

 • Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο;
 • Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι τυχερός….γιατί όταν είσαι τυχερός έχεις Υγεία, ευτυχία, χρήματα…ανθρώπους που σε αγαπούν δίπλα σου.

 Κουβεντιάζουμε με την Μαριάμ

 • Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είσαστε… η φωνή του Μύλου;
 • Θα μπορούσε να πει πως τα τελευταία 4 χρόνια είμαι η φωνή που τον συνοδεύει όταν βρίσκεται σε αυτόν. Η φωνή που προσπαθεί να του μεταφέρει τη μαγεία μιας νέας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας κάθε χρόνο και που εύχεται τελικά να το πετυχαίνει.
 • Μια δουλειά διαφορετική από όλες τις άλλες;
 • Μια δουλειά με ενδιαφέρον, αλλά και δυσκολίες όπως όλες οι δουλειές. Δεν είναι εύκολο να εκφωνείς για ώρες, ούτε να έχεις «παραμυθένια» διάθεση πάντοτε. Είναι όμως μαγικό να ακούγεται παντού η φωνή σου και να είσαι εκείνη που εκπροσωπεί έναν τόσο όμορφο χώρο, όπως είναι ο «Μύλος των Ξωτικών».
 • Εργασία και χαρά;
 • Πρώτα χαρά και μετά εργασία. Δε γίνεται να μην έρθεις σε αυτή τη δουλειά με χαμόγελο. Ο παραμυθένιος στολισμός, οι παιδικές παρουσίες, τα πειράγματα των ξωτικών κι οι καλοί συνεργάτες, είναι μερικοί από τους λόγους που κάθε χρόνο με συναντάς εκεί.
 • Τι είναι αυτό που σου αρέσει σε αυτή τη δουλειά;
 • Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται μόνο από τα λόγια, αλλά κι από τον τρόπο που αυτά ηχούν στ’ αυτιά τους. Το να ξέρεις πως η φωνή σου έχει καταφέρει να «ντύσει» όμορφα την αφήγηση μιας ταινίας, το σενάριο ενός ραδιοφωνικού σποτ ή τα μικρόφωνα μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα. Οι ωραίες φωνές έχουν την επίδραση μιας ζεστής αγκαλιάς, τις νιώθεις οικείες…

 

 • Πώς σας αντιμετωπίζει ο κόσμος;
 • Πριν τα social media ίσως και να περνούσαν από δίπλα μας και να μην ήξεραν καν πως είμαστε εμείς η φωνή που αγαπούν ν’ ακούν καθημερινά στο ραδιόφωνο. Τώρα πια, στην εποχή της τεχνολογίας, τα πρόσωπα πίσω από τις φωνές φανερώνονται κι έτσι ζούμε κι εμείς κάποιες δυνατές στιγμές όταν κάποιοι τολμηροί ακροατές αποφασίσουν να μας εκδηλώσουν την αγάπη τους.
 • Πώς συνδυάζεις όλες αυτές τις ασχολίες μαζί;
 • Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι! Εκφωνήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός, ιδιοκτήτρια του e-motions.gr, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και κειμενογράφος. Μάλλον φταίει το ότι σε όλα αυτά τα επαγγέλματα υπάρχει η δημιουργικότητα. Αυτή είναι που με κάνει να θυσιάζω χρόνο κι ώρες ύπνου. Αν δημιουργείς συνεχώς, ανανεώνεσαι!
 • Τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο;
 • Να μας έρθουν όλα καλά κι ας αργήσουν. Εκ του αποτελέσματος δεν κρίνονται όλα;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ