Μανιταρόπιτα ανοιχτή

Μανιταρόπιτα ανοιχτή …

Υλικά :

μπέικον

κρεμμύδι

1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια

3-4 πιπεριές σε ροδέλες

φύλο σφολιάτας

2 φλιτζάνια τυρί ρεγκάτο τριμμένο

ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 μικρή κρέμα γάλακτος

δύο αυγά χτυπημένα καλά

1 συσκευασία τυρί κρέμα philadelfia

Εκτέλεση :

Σοτάρω το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι, στη συνέχεια ρίχνω τα μανιτάρια και  τις πιπεριές και αφήνω να πάρουν χρώμα.Μόλις σοταριστούν ρίχνω στο τιγάνι το τυρί philadelfia. Ανακατεύω καλά να μην μείνουν υγρά. Βουτυρώνω το ταψί και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, πάνω στο φύλο βάζω το ρεγκάτο, τα σοταρισμένα υλικά (αφού έχουν κρυώσει), το ζαμπόν, στη συνέχεια ρεγκάτο τυρί μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια. Ύστερα ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τα δύο αυγά(καλά χτυπημένα). Αφήνω να απορροφήσει και ψήνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ειρήνη Σταμματέλη.