TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μανιτάρια γεμιστά spesial

Μαρ 14, 2023
in Μαγειρική
Μανιτάρια γεμιστά spesial
Share on FacebookShare on Twitter

Μανιτάρια γεμιστά spesial…

 

Υλικά για 12 μεγάλα μανιτάρια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
2 αυγά
2 μικρά κολοκυθάκια
2 καρότο
1 πατάτα
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
6 κουταλιές της σούπας μπαγιάτικο ψωμί
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
12 κομματάκια κίτρινο τυρί
και μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο μαϊντανός
δυόσμο ξερό
ρίγανη
μπόλικο αλατοπίπερο
πατάτες για το ταψί
χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
1 κούπα νερό

Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα κολοκυθάκια το καρότο και την πατάτα.
Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τον μύλο.
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα υλικά που περάσαμε από τον μύλο,το βούτυρο, το κονιάκ.
Το τριμμένο τυρί, τα αυγά,το μπαγιάτικο ψωμί, το σκόρδο με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό,
την ρίγανη τον δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να δέσουν τα υλικά μια ωρίτσα περίπου.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την επάνω πλευρά και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους.
Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι με την λακουβίτσα από πάνω.
Ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο και βάζουμε και από ένα κυβάκι τυρί.
πλάθουμε μπιφτεκάκια στο μέγεθος του μανιταριού μας και τα βάζουμε μέσα στην γουβίτσα του μανιταριού.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί διπλά από τα μανιτάρια.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε, το νερό την μουστάρδα, τον χυμό, το ελαιόλαδο και την ρίγανη.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 το ταψί μας σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για μια ώρα.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί μας και αφήνουμε ακόμα μισή ωρίτσα να ροδοψηθεί το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τα κεφτεδάκια της μαμάς
Μαγειρική

Τα κεφτεδάκια της μαμάς

Μαρ 13, 2023
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση
Μαγειρική

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση

Μαρ 13, 2023
Τυροκαυτερή της Ανθούλας
Μαγειρική

Τυροκαυτερή της Ανθούλας

Μαρ 12, 2023
Μπράουνι με κακάο
Μαγειρική

Μπράουνι με κακάο

Μαρ 12, 2023
Μπριζόλες λαιμού με κουρκουμά
Μαγειρική

Μπριζόλες λαιμού με κουρκουμά

Μαρ 11, 2023
Ταρτάκια “ΜΠΑΝΟΦΙ”
Μαγειρική

Ταρτάκια “ΜΠΑΝΟΦΙ”

Μαρ 11, 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd