Μαμάδες!Γιατί »κακολογείτε» τις άλλες μαμάδες;

Η κάθε μαμά πιστεύει πως αυτή είναι η πιο ικανή μαμά και πως καμία άλλη δεν μπορεί να φροντίσει το παιδί της τόσο καλά όσο εκείνη. Εννοείται πως δεν θα διαφωνήσουμε πάνω σε αυτό, αλλά μαμάδες καλό θα ήταν να σταματήσετε να γίνεστε κακές και να κάνετε πικρόχολα σχόλια για τις άλλες μαμάδες είτε μέσω facebook, tweeter ή και κατ’ ιδίαν. Ακόμη αναρωτιέστε σε ποια σχόλια αναφερόμαστε; Σχόλια όπως: ‘’ Την είδες πως ταΐζει το μωρό της;’’ Ή ‘’Τι μάνα είναι αυτή που αφήνει το παιδί της να κοιμάται με αυτό τον τρόπο;’’ κλπ… Η μητρότητα είναι δύσκολη αλλά για ποιους λόγους κακολογείτε η μια την άλλη και ξεκινάτε πόλεμο μεταξύ σας;

Ξεκινάτε πόλεμο μεταξύ σας γιατί…

Είναι φορές που όλοι βαριόμαστε τόσο πολύ γιατί η μέρα δεν έχει ξεκινήσει καλά και δεν έχει συμβεί κάτι σημαντικό για να μας βγάλει από την ρουτίνα. Έτσι το να σχολιάσετε αρνητικά μια άλλη μαμά ίσως να φαντάζει μια καλή ευκαιρία για να μην βαριέστε τόσο όσο πριν και να υπάρχει κάτι καινούριο να σχολιάσετε.

Είστε με τα παιδιά σας και εκείνα κοντεύουν να σας τρελάνουν με διάφορους τρόπους και εσείς προσπαθείτε να βελτιώσετε τις καταστάσεις και πολλές φορές δεν τα καταφέρνετε. Έτσι ψάχνετε λοιπόν κάπου να ξεσπάσετε. Που θα ξεσπάσετε λοιπόν; Σε άλλες μαμάδες…

Η ζήλια υπάρχει παντού. Μπορεί μια άλλη μαμά να έχει να έχει χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης πολύ γρήγορα, μπορεί ταυτόχρονα να δουλεύει , να έχει τρία παιδιά και πάντα να είναι περιποιημένη και με μαλλί κομμωτηρίου. Γιατί κατακρίνετε αυτή την μαμά; Γιατί ζηλεύετε!

Δεν χρειάζεται να το εξηγήσω παραπάνω. Έχετε κουραστεί τόσο πολύ που δεν δέχεστε άλλη κουβέντα και από καμία μαμά και γενικότερα από κανέναν.

Η μητρότητα πολλές φορές συνοδεύεται από στιγμές μοναξιάς και όλες θέλετε να νιώθετε ότι ανήκετε κάπου και θέλετε να ανήκετε σε μια ομάδα ανθρώπων η οποία έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσάς. Έτσι πολλές φορές αναγκάζεστε να συμφωνήσετε με κάποιες απόψεις ακόμη και   αν γνωρίζετε ότι είναι λάθος μόνο και μόνο για να μην διαφωνήσετε με κάποιον.

Εκφράζετε τις απόψεις σας και ας είναι λάθος γιατί θέλετε να ακουστεί η φωνή σας και πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν την δουλειά σας. Το ξέρουμε ότι η μητρότητα είναι δύσκολη αλλά   πρέπει να πιστέψετε ότι είστε καλή μαμά χωρίς να κακολογείτε τις άλλες προκειμένου να φαίνεστε ότι είστε καλύτερη.

Τώρα καταλάβατε για ποιους λόγους γίνεστε κακές με τις άλλες μαμάδες; Είστε εξαντλημένες , δεν έχετε άλλη υπομονή και ταυτόχρονα φοβάστε μήπως πληγώσετε τα παιδιά σας με την συμπεριφορά σας. Έχετε πολλές ανάγκες , νιώθετε κάποιες φορές ολομόναχες χωρίς βοήθεια και για αυτό κακολογείτε η μια την άλλη γιατί φοβάστε ότι θα κάνετε κάτι λάθος.

Μαμάδες σας χρειαζόμαστε. Χρειάζεστε η μια την άλλη και θα νιώσετε καλύτερα μόνο αν ξεκινήσετε να νιώθετε άνετα με τους εαυτούς σας. Αφήστε κάτω το πληκτρολόγιο και πείτε η μία στην άλλη την αλήθεια για την μητρότητα( και καμιά καλή κουβέντα!). Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά, μας παρακολουθούν… Θέλετε να συμπεριφέρονται και αυτά με τον ίδιο τρόπο στους άλλους;

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα