Μαλακό κέικ καρότου

Υπέροχο πεντανόστιμο και μαλακό κέικ καρότου…

ΥΛΙΚΑ για στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
500 γρ.καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
150 γρ. τριμμένα καρύδια

Υλικά για το γλάσο

125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμ. δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμ. δωματίου
1 βανίλια
80 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτω τη φόρμα με λαδόκολλα.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 4-5 λεπτά περίπου
Ρίχνω σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Ανακατεύω στο μείγμα τα καρότα, το αλεύρι και το μπέικιν και ρίχνω τελευταία τα καρύδια.
Γεμίζω τη φόρμα με το μείγμα και ψήνω για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσω στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά.
Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλάσο, χτυπάω το βούτυρο με το τυρί κρέμα,την άχνη και την βανίλια.
Καλύπτω όλο το κέικ με το γλάσο και το διατηρώ στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ