Μάφινς λεμόνι τρούφα

Ο συνδυασμός του λεμονιού με την σοκολάτα είναι απίστευτος.  Το μείγμα μπορεί να μπει και σε μεγάλη φόρμα για κέικ.

Υλικά για 12 μαφινς ή για μια φόρμα 26 εκατοστα
4 αυγά
200 γρ. γάλα
170 γρ. ηλιέλαιό
320 γρ. ζάχαρη
370 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για την επικάλυψη
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
λίγη χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν 5-8 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το λάδι χτυπώντας για 1 λεπτό.Προσθέτω το ξύσμα και τις βανίλιες.
Έχω κοσκινίσει και ανακατέψει το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το ρίχνω μέσα στο μείγμα μαζί με το γάλα. Χτυπάω για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνω και ανακατεύω γρήγορα την τρούφα και απαλά γιατί όσο μένει στο μείγμα λιώνει και χρωματίζει.
Ντύνω τις υποδοχές μιας φόρμας για μαφινς με χάρτινες θήκες και μοιράζω το μείγμα μου. Ψήνω στους 175 25-30 λεπτά.
Αν βάλετε το μείγμα σε φόρμα για κεικ θέλει παραπάνω ψήσιμο.
Όταν κρυώσουν τα καλύπτω με ένα λεπτό στρώμα λιωμένης σοκολάτας και τα πασπαλίζω με χρωματιστη τρουφα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης».