Λουκέτο στο οδοντιατρείο για ΑμΕΑ στο Νοσοκομείο Τρικάλων-Συγκλονιστική η καταγγελία μητέρας

Κλειστό είναι το Τακτικό Οδοντιατρικό Εξωτερικό Ιατρείο για ΑμεΑ που λειτουργούσε στο νοσοκομείο Τρικάλων από τον Οκτώβριο του 2018 κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9:00 – 13:00)…Το θέμα έγινε γνωστό μετά από ανάρτηση μητέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες στα social media που επικοινώνησε για να κλείσει ραντεβού και την παρέπεμψαν στη Λάρισα.

Η ανάρτηση

Την ανάρτηση καταγγελία έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του facebook η συγγραφέας κ. Αφροδίτη Μανουσάκη όπου αναφέρει: «Σήμερα χρειάστηκε να αναζητήσουμε οδοντίατρο για την Αννούλα και μάθαμε ότι το οδοντιατρείο του νοσοκομείου Τρικάλων για ΑΜΕΑ έχει σταματήσει να λειτουργεί.
Ο υπεύθυνος μου είπε ότι το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό! Ακούσατε πιλοτικό! Μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα. Σπουδαία δουλειά τα πιλοτικά. Εγώ πάντα ήξερα ότι πιλοτικό είναι ένα πρόγραμμα που ξεκινάει με στόχο να βρεθούν τα αδύναμα σημεία του και να διορθωθούν στην πορεία. Μάλλον δοκιμαστικό ήταν για να δούν εάν τα ΑΜΕΑ των Τρικάλων αξίζουν οδοντιατρική φροντίδα και τελικά αποφάνθηκαν ότι δεν την αξίζουν.
Η δικαιολογία ήταν ότι για να λειτουργήσει ένα τέτοιο τμήμα έχει σοβαρές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται. Όχι, κύριοι! Για να λειτουργήσει ένα τέτοιο τμήμα χρειάζεται μια πολιτεία που να νοιάζεται!!!
Η ζωή με το παιδί με αναπηρία δεν είναι δύσκολη για τους λόγους που όλοι εσείς πιστεύετε. Η αγάπη αλλάζει όλα όσα προσδοκούν οι γονείς από το παιδί τους και το κάνουν τελειότερο όλων στα μάτια τους. Γίνεται δύσκολη γιατί δεν αλλάζουν όλα όσα προσδοκά μια πολιτεία από αυτά.
Σταματήστε να αποκαλείτε τους γονείς των ΑΜΕΑ ήρωες. Είναι ένα παράσημο δίχως αντίκρισμα. Γίνετε συνάνθρωποι με ενσυναίσθηση πραγματική.
Παραφράζοντας συνθήματα της επικαιρότητας,
“Όλες οι ζωές αξίζουν και αξίζουν να βιώνονται με αξιοπρέπεια!”
Αυτά υπέροχη Ελλάδα μου…»