Έχετε ποτέ προβληματιστεί τι θα κάνετε με τους λωτούς, όταν δεν είναι αρκετά ώριμοι για να τους φάμε ή μήπως είμαι η μόνη; Αν ναι σας προτείνω να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο που θα σας ενθουσιάσει…
Υλικά:
2-3 λωτούς
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
2 ποτήρια νερό
3-4 αστεροειδής γλυκάνισο
λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω τους λωτούς στη μέση.
Βάζω να βράσει το νερό με την ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω μέσα τα κομμάτια και τα αφήνω να βράζουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρω με λίγο γιαούρτι ζεστούς ή ακόμα και αν έχουν κρυώσει.
Έχουν απίστευτη γεύση με τα αρώματα από το γλυκάνισο να δένει τόσο αρμονικά. Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει εσάς και σε όσους το προσφέρετε.