Λικέρ ρόδι

Λικέρ ρόδι

ΥΛΙΚΑ :
2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα σπόρους ρόδι
2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα ζάχαρη
1 1/2 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας γλυκόζη  
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε το ρόδι, τα 2 ποτήρια ζαχαρη ( κρατάμε το 1/2 για το σιρόπακι), τη κανέλλα, τα γαρυφαλλα και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε το μείγμα στο ήλιο για 20-30 μέρες μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.  Κατά  διαστήματα ανακινούμε  το βάζο. Μετα από τις 20 μέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλα δεν πετάμε τα σποράκια, τα βάζουμε στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζαχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερο και τα βράζουμε, αφού κρυώσει το σιρόπακι το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Αναστασία Σιωπίδου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ