Λικέρ ρόδι

Λικέρ ρόδι…

ΥΛΙΚΑ :
2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα σπόρους ρόδι
2 1/2 νεροπότηρο μεγάλα ζάχαρη
1 1/2 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας γλυκόζη  
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε το ρόδι, τα 2 ποτήρια ζάχαρη ( κρατάμε το 1/2 για το σιρόπακι), τη κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το κονιάκ σε ένα βάζο και αφήνουμε το μείγμα στο ήλιο για 20-30 μέρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Κατά  διαστήματα ανακινούμε  το βάζο. Μετά από τις 20 μέρες σουρώνουμε το μείγμα από το βάζο αλλά δεν πετάμε τα σποράκια, τα βάζουμε στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη βανίλια και 1 φλυτζάνι νερό και τα βράζουμε, αφού κρυώσει το σιρόπακι το ενώνουμε με το υγρό του ροδιού και το βάζουμε σε μπουκαλάκια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Αναστασία Σιωπίδου.