Λικέρ λεμόνι …
Υλικά :
1 λίτρο βότκα
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
700 ml νερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ξύσμα στη βότκα και το αφήνουμε να για δύο εβδομάδες. Το κουνάμε μια δύο φορές την εβδομάδα να ανακατεύεται. Όταν περάσουν οι μέρες βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά από το βρασμό του. Περνάμε από τη βότκα με το ξύσμα από γάζα και το σουρώνουμε. Το προσθέτουμε στο νερό που βράζει με την ζάχαρη και αφήνουμε στη φωτιά για 3 λεπτά ακόμα. Το βάζουμε σε μπουκάλια γυάλινα και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.