Λικέρ φράουλας με τσίπουρο
ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ…
Υλικά:
1/2 λίτρο τσίπουρο
1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κιλό ώριμες φράουλες (καλά πλυμένες και καθαρισμένες)
2 ξύλα κανέλας
5 καρφάκια γαρύφαλλου
Εκτέλεση: Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σ’ ένα βάζο χωρητικότητας ενός λίτρου και τα αφήνουμε σε μέρος ξηρό και δροσερό για 5 ημέρες. Μετά από 5 ημέρες αδειάζουμε το λικέρ από το βάζο, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι. το ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει η ζάχαρη .
*Εάν θέλουμε το διατηρούμε στο ψυγείο
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).