Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι; 5+1 τρόποι να ξυπνά το αγγελούδι σας γρήγορα

Αν θυμηθούμε λίγο τη δική μας παιδική ηλικία, δεν είναι κι εύκολο πράγμα η προσαρμογή από την ανεμελιά του καλοκαιριού στην πραγματικότητα του σχολείου! Ειδικά το πρωινό ξύπνημα, είναι μια πραγματική δοκιμασία για τα παιδιά, που είχαν μάθει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες να χουζουρεύουν αρκετά στο κρεβάτι τους προτού στρωθούν στο παιχνίδι.

Αν υποψιάζεστε από τώρα πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στο ξύπνημα των μικρών σας, σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα από πρακτικές, αποτελεσματικές συμβουλές που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες!

 

1. Δώστε το Καλό Παράδειγμα!

Εκτός κι αν έχετε μία δουλειά που απαιτεί ξενύχτι, καλό θα ήταν να δίνετε εσείς πρώτοι το καλό παράδειγμα και να σηκώνεστε ξεκούραστοι, ετοιμάζοντας πρωινό και εξασφαλίζοντας μια αίσθηση ηρεμίας, κατά το πρωινό ξύπνημα.

 

2. Ξυπνήστε τα με τον Κατάλληλο Τρόπο

Κι ο κατάλληλος τρόπος σίγουρα δεν περιλαμβάνει δυνατή ομιλία, φωνές, χτύπους στην πόρτα ή τον «διακριτικό» ήχο της ηλεκτρικής σκούπας! Όσο πιο γλυκό το ξύπνημά τους, τόσο πιο ήπιες θα είναι και οι αντιδράσεις τους. Μιλήστε, λοιπόν, με ήπια φωνή, ανοίξτε τα παράθυρα, αφήστε να μπει μέσα το φως του ήλιου. Με τον καιρό, θα μάθουν να ξυπνούν με καλή διάθεση, όχι με νεύρα.

 

3. Ξυπνήστε τα Αρκετά Λεπτά Νωρίτερα

Όχι, δεν εννοούμε υπερβολικά νωρίς, αλλά έγκαιρα προτού βγουν από την πόρτα για το σχολείο. Έτσι θα μπορούν να ντυθούν με την ησυχία τους, να φάνε πρωινό, αλλά και να έχουν μερικά λεπτά να χουζουρέψουν προτού σηκωθούν από το κρεβάτι. Αυτό βοηθά τον εγκέφαλό τους να συνέλθει από το πρωινό ξυπνήμα και να αποβάλλει την όποια δυσθυμία που είναι λογικό να έχει.

 

4. Ξυπνήστε όλες τις Αισθήσεις του!

Αν ο μικρός ή η μικρή σας δυσκολεύονται πολύ με το ξύπνημα, τότε αξιοποιήστε όλες τις αισθήσεις τους. Αφού αφήσετε το φως του ήλιου να αγγίξει το δέρμα τους και τους χαϊδέψετε λίγο τα μαλλιά, μπορείτε να βάλετε μια χαλαρωτική μουσικούλα σε χαμηλή ένταση και να τους προσελκύσετε στην κουζίνα αναφέροντάς τους τι καλούδια τους έχετε ετοιμάσει για πρωινό!

 

5. Βεβαιωθείτε πως το Παιδί Κοιμάται Αρκετά

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Να θυμάστε πως τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον εννιά ώρες βραδινού ύπνου – ορισμένα μάλιστα ίσως χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Για να ξυπνούν ξεκούραστα το πρωί, πρέπει να φροντίζετε να πέφτουν έγκαιρα για ύπνο το βράδυ. Εξίσου σημαντικό είναι να καθιερώσετε και μια ρουτίνα ενεργειών που θα τα προετοιμάζει διανοητικά και σωματικά για ύπνο, όπως ένα γεύμα, στη συνέχεια, μπάνιο, δόντια ίσως μια νυχτερινή κουβεντούλα ή ένα παραμύθι κτλ.

6. Είναι κατάλληλο το κρεβάτι;

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά μία από τις συχνότερες αιτίες διαφόρων διαταραχών ύπνου στα παιδιά είναι η ακαταλληλότητα του κρεβατιού στο οποίο κοιμούνται. Ένα πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο κρεβάτι, ένα άβολο στρώμα, ή ένα περιβάλλον δωματίου που δεν ταιριάζει στην ηλικία τους μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματά τους για τον χώρο στον οποίο κοιμούνται και, ως επακόλουθο, τον ίδιο τον ύπνο τους.

Αυτός είναι εξάλλου και ένας από τους λόγους πίσω από την πασίγνωστη φιλοσοφία που διαπνέει κάθε παιδικό υπνοδωμάτιο της LIFETIMEkidsrooms:  το κρεβάτι πρέπει να «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί! Μπορεί τα έπιπλα να είναι ίδια, αλλά σχεδιάζονται με τέτοιον τρόπο και τέτοια υλικά, ώστε να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στη συνεχώς ηλικία του παιδιού.

 

Δίχως να ξεχνούμε πως η πεμπτουσία της παιδικής ηλικίας είναι το παιχνίδι, η εξερεύνηση και η μάθηση, σχεδιάζουμε κάθε έπιπλο και στοιχείο του δωματίου τους ώστε να τους χαρίζει το ιδανικό για αυτά περιβάλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Μήπως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για ορισμένες αλλαγές στο υπνοδωμάτιο του παιδιού σας;

Επισκεφτείτε το κατάστημα μας ή δείτε τον κατάλογο μας κι ανακαλύψτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά σας – που θα τα βοηθά να ξυπνούν κάθε μέρα με χαμόγελο!

 

πηγή :https://www.e-lifetimekidsrooms.com/articles/item/5-1-tropoi-na-ksypna-to-aggeloudi-sas-grigora?fbclid=IwAR0o2SqzI-Z0xROJ0_Mc3k0GspmnobU4PU3P2OExtwpJFl6xe0VcGAj8C1c