TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Θεσσαλία

Λάρισα: Ο πρώτος σύλλογος καλοφαγάδων, φίλων σούβλας και ψητών

Δεκ 4, 2022
in Θεσσαλία
Λάρισα: Ο πρώτος σύλλογος καλοφαγάδων, φίλων σούβλας και ψητών
Share on FacebookShare on Twitter

Τα μέλη του πρώτου συλλόγου Λαρισαίων καλοφαγάδων, φίλων σούβλας και ψητών μιλούν στην ATHENS VΟICE

Οσύλλογος καλοφαγάδων-κρεατοφάγων δραστηριοποιείται στη Λάρισα αλλά και στα γύρω χωριά του Θεσσαλικού κάμπου, με στόχο την ανεύρεση του καλύτερου φαγητού και πιο συγκεκριμένα του καλύτερου πρόβειου κρέατος στα κάρβουνα. Προκειμένου να μάθουμε περισσότερα ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο του συλλόγου Φίλων σούβλας και ψητών, Βαλάντη Κοκοράβα, ο οποίος με πολύ χιούμορ μας εξηγεί τη φιλοσοφία αλλά και το πρωτόκολλο του συλλόγου, που βασίζεται βασικά στην αγάπη των μελών του για το φαγητό στις καλές ψησταριές.

«Σε κάθε τραπέζι μαζευόμαστε γύρω στα 20 άτομα μέσο όρο και καταναλώνουμε πάνω από 20 κιλά κρέας. Παραγγέλνουμε αποκλειστικά κρεατικά και συγκεκριμένα πρόβειο κρέας, πρόβεια παϊδάκια, λουκάνικα και κεμπάπ στα κάρβουνα και ποτέ δεν κάνουμε εξαιρέσεις για χοιρινό ή κοτόπουλο. Τα συνοδεύουμε με αλοιφές-γύρω στα 10 με 12 πιάτα τζατζίκι ή τυροσαλάτα και πατάτες. Δεν παραγγέλνουμε άλλα συνοδευτικά, ποτέ σαλάτες ούτε καν χωριάτικη. Ένα από τα καλύτερα γεύματα που θυμάμαι είναι όταν ψήσαμε και φάγαμε επί τόπου μια ολόκληρη προβατίνα 29 κιλών. Επίσης ποτέ δεν παίρνουμε μπίρες γιατί φουσκώνουν, μόνο χύμα λευκό κρασί και χωνευτικά αναψυκτικά, σόδες και κόλα. Κάποιοι μπορεί να πίνουν και δέκα κουτάκια μέχρι το τέλος του γεύματος.»

Όπως μαθαίνουμε από τον Βαλάντη ο σύλλογός τους υφίσταται από το 2014 αλλά πρόσφατα έφτιαξαν το γκρουπ τους στο facebook για να συντονίζουν καλύτερα την ανεύρεση της εκάστοτε ταβέρνας που θα επισκεφτούν, να ανταλλάζουν πληροφορίες για κρεατοφαγικά στέκια και να απαντούν στις ερωτήσεις του κάθε ενδιαφερόμενου. Κάποιος θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει «μερακλήδες» food bloggers αλλά στην φιλοσοφία τους δεν ανήκει η δημοσίευση φωτογραφικού υλικού από τα λουκούλια γεύματα που κάνουν. Με την ως τώρα εμπειρία τους άραγε, ποιο είναι το βασικό συστατικό ώστε ένα κρέας να είναι νόστιμο;

«Το μυστικό σε κάθε περίπτωση είναι το μεράκι του ψήστη. Η πρώτη ύλη παίζει καθοριστικό ρόλο, για παράδειγμα πως σιτεύεται το ζώο το τελευταίο διάστημα ώστε να είναι μαλακό και αν είναι νεαρό ή μεγάλο σε ηλικία. Έπειτα το καλύτερο φαγητό και τους μάστορες του είδους όπως τους αποκαλούμε, βρίσκει κανείς στα πέριξ της πόλης. Με τους ψήστες έχουμε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης. Δεν γίνεται να μην μας προσέχουν άλλωστε καθώς ο λογαριασμός που κάνουμε σε κάθε ψησταριά ξεκινά από 500 ευρώ και μπορεί καμιά φορά να ξεπεράσει τα 700. Η παραμονή μας σε κάθε ταβέρνα διαρκεί γύρω στις 3 ώρες, από την στιγμή που έρθουν τα φαγητά βέβαια…εξαφανίζονται σε χρόνο ντετέ.» Λέει ο Βαλάντης στην ATHENS VOICE. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα η επιλογή της ταβέρνας γίνεται προσεκτικά μέρες πριν, όπως επίσης ακολουθείται και ελαφριά διατροφή ώστε να ευχαριστηθούν καλύτερα την επικείμενη κρεατοφαγική τους μάζωξη.

«Όλα τα μέλη του συλλόγου προσέχουμε την υγεία μας και κανείς δεν έχει πρόβλημα με το στομάχι ή την χοληστερίνη του. Αρχικά σκεφτήκαμε μήπως θέσουμε ορισμένους κανόνες αξιολόγησης προτού εντάξουμε κάποιο νέο μέλος στην ομάδα μας, μετά όμως καταλήξαμε πως το φαγητό είναι κάτι το τόσο ωραίο, που γιατί να μην έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει οποιοσδήποτε στα τραπέζια που κάνουμε; Μακάρι να μας ακολουθούσαν και γυναίκες!»

www.athensvoice.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αυτοκίνητο έπεσε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Τύρναβο
Θεσσαλία

Αυτοκίνητο έπεσε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Τύρναβο

Απρ 30, 2025
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή 57χρονος
Θεσσαλία

Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή 57χρονος

Απρ 30, 2025
Απίστευτο περιστατικό στον κυκλικό κόμβο των ΚΤΕΛ στον Βόλο – Αυτοκίνητο μπήκε ανάποδα στην κυκλοφορία (ΕΙΚΟΝΑ)
Θεσσαλία

Απίστευτο περιστατικό στον κυκλικό κόμβο των ΚΤΕΛ στον Βόλο – Αυτοκίνητο μπήκε ανάποδα στην κυκλοφορία (ΕΙΚΟΝΑ)

Απρ 30, 2025
Δήμος Κιλελέρ: “Στα πράσα” δύο άνδρες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (ΕΙΚΟΝΑ)
Θεσσαλία

Δήμος Κιλελέρ: “Στα πράσα” δύο άνδρες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών (ΕΙΚΟΝΑ)

Απρ 30, 2025
Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Αλοννήσου: Έσπασε ο κάβος πλοίου την ώρα που ανέβαιναν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλία

Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Αλοννήσου: Έσπασε ο κάβος πλοίου την ώρα που ανέβαιναν αυτοκίνητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απρ 30, 2025
Πρωτομαγιά στον Βόλο: Μεγάλο γλέντι αύριο στις Αλυκές με την Άντζελα Δημητρίου
Θεσσαλία

Πρωτομαγιά στον Βόλο: Μεγάλο γλέντι αύριο στις Αλυκές με την Άντζελα Δημητρίου

Απρ 30, 2025
Next Post
Ποιες συμπεριφορές θεωρεί ένα αγόρι ότι είναι ένδειξη αδυναμίας

Ποιες συμπεριφορές θεωρεί ένα αγόρι ότι είναι ένδειξη αδυναμίας

Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Απεβίωσε η Κασσιανή Σακελλαρίου

Απεβίωσε ο Ευάγγελος Ράκος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd