TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λαγάνα

Μαρ 1, 2020
in Μαγειρική
Λαγάνα
Share on FacebookShare on Twitter

ΛΑΓΑΝΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ …  ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΣΙ ΚΡΙΤΣΙ …

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 500 γρ. αλεύρι ζυμωτό

50 γρ. ούζο

15 γρ. αλάτι

25 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ξηρή μάγια ή 25 γρ. νωπή

30 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ενεργοποίησα την ξηρή η την νωπή μάγια για 20 λεπτά μέσα στον κάδο του μίξερ με το νερό της συνταγής την ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το ζυμωτό αλεύρι μας .   Μετά βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο , ζυμώνουμε 4 λεπτά στο πολύ χαμηλό και 2 λεπτά σε μέση ταχύτητα. Αφήνουμε στον κάδο μέσα 30 λεπτά να φουσκώσει . Μετά φτιάχνω ένα  ή δύο καρβέλια και το αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί , ανοίγω σε σχήμα να γεμίζει το ταψί του φούρνου χρησιμοποιώντας ξύλινη βέργα ή πλάστη , βάζω σουσάμι πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και βάζω επάνω την ανοιγμένη ζύμη τρυπάω καλά με πιρούνι και αφήνω 30 λεπτά να γίνει , βρέχω με μείγμα που έχει μέσα νερό (1 φλ του καφέ Ελληνικού) μια κουτ. σούπας ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού ταχίνι και μια κουταλιά αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, περνάω όλη την επιφάνεια και ρίχνω σουσάμι μπόλικο. Σκεπάζω να γίνει σε ζεστό περιβάλλον για 35-40 λεπτά , πατάω με τις άκρες των δάχτυλων να δημιουργήσω κρατήρες στην επιφάνεια και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα, 25-30 λεπτά ανάλογα με το ποσό μαλακή ή τραγανή την θέλουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

ShareTweetShare

Related Posts

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο
Μαγειρική

Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

Ιαν 18, 2021
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
Μαγειρική

Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι

Ιαν 17, 2021
Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης
Μαγειρική

Σιροπιαστό κέικ μανταρίνι της ‘Εφης

Ιαν 16, 2021
Τούρτα μανταρινιού
Μαγειρική

Τούρτα μανταρινιού

Ιαν 15, 2021
Κουρού elpidas little corner
Μαγειρική

Κουρού elpidas little corner

Ιαν 15, 2021
Πιπεριές γεμιστές με μπιφτέκια και πουρέ
Μαγειρική

Πιπεριές γεμιστές με μπιφτέκια και πουρέ

Ιαν 14, 2021
Next Post
Χταπόδι ξιδάτο, πατατοσαλάτα, φασόλια πιάζ, λαγάνα και γλυκό λεμόνι -Ένα ολοκληρωμένο μενού από την φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη

Χταπόδι ξιδάτο, πατατοσαλάτα, φασόλια πιάζ, λαγάνα και γλυκό λεμόνι -Ένα ολοκληρωμένο μενού από την φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Ο καιρός σήμερα Κυριακή, 1η Μαρτίου

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με καλοκαιρία και μέτριους ανέμους

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με καλοκαιρία και μέτριους ανέμους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd