Λαγάνα με κρασί by Mairh

Λαγάνα με κρασί by Mairh

Υλικά :

600 γρ. αλεύρι Νο 1 σκληρό

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μαγιά

2 κ.σ. ζάχαρη

1 γεμάτη κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. ταχίνι

1 αστεροειδή γλυκάνισο

400 γρ. χλιαρό νερό

100 γρ. μαυροδάφνη

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

σουσάμι για το στόλισμα

Εκτέλεση :

Σε ένα μπρίκι βράζουμε τα 200 γρ. νερό με το γλυκάνισο για λίγα λεπτά. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με το υπόλοιπο νεράκι. Ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι και ζυμώνουμε. Τέλος βάζουμε την μαυροδάφνη το αλάτι το ταχίνι και ζυμώνουμε αρκετά καλά. Σκεπάζουμε την λεκανίτσα μας με μεμβράνη και μια πετσέτα. Αφήνουμε στον φούρνο στο 50 μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι μας. Όταν είναι έτοιμο ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ή 4 μέρη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε την λαγάνα μας. Με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας αρκετά λεπτή γιατί θα φουσκώσει ξανά αρκετά. Με ένα ψεκαστήρα ψεκάζουμε την επιφάνεια της λαγάνας με νερό και ζάχαρη ρίχνουμε από πάνω λίγο αλατάκι και μπόλικο σουσάμι. Σ’ αυτή την φάση και πριν φουσκώσει ξανά το ζυμαράκι μας μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε να την ψήσουμε την βγάζουμε 3 ώρες πριν σε ζεστό μέρος. Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά οι λαγάνες μας. Ψήνουμε στους 200 αέρα για 20 με 25 λεπτά.

Καλή σαρακοστή !!!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ