TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λαγάνα

Μαρ 1, 2020
in Μαγειρική
Λαγάνα
Share on FacebookShare on Twitter

ΛΑΓΑΝΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ …  ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΣΙ ΚΡΙΤΣΙ …

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 500 γρ. αλεύρι ζυμωτό

50 γρ. ούζο

15 γρ. αλάτι

25 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ξηρή μάγια ή 25 γρ. νωπή

30 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ενεργοποίησα την ξηρή η την νωπή μάγια για 20 λεπτά μέσα στον κάδο του μίξερ με το νερό της συνταγής την ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το ζυμωτό αλεύρι μας .   Μετά βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο , ζυμώνουμε 4 λεπτά στο πολύ χαμηλό και 2 λεπτά σε μέση ταχύτητα. Αφήνουμε στον κάδο μέσα 30 λεπτά να φουσκώσει . Μετά φτιάχνω ένα  ή δύο καρβέλια και το αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί , ανοίγω σε σχήμα να γεμίζει το ταψί του φούρνου χρησιμοποιώντας ξύλινη βέργα ή πλάστη , βάζω σουσάμι πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και βάζω επάνω την ανοιγμένη ζύμη τρυπάω καλά με πιρούνι και αφήνω 30 λεπτά να γίνει , βρέχω με μείγμα που έχει μέσα νερό (1 φλ του καφέ Ελληνικού) μια κουτ. σούπας ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού ταχίνι και μια κουταλιά αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, περνάω όλη την επιφάνεια και ρίχνω σουσάμι μπόλικο. Σκεπάζω να γίνει σε ζεστό περιβάλλον για 35-40 λεπτά , πατάω με τις άκρες των δάχτυλων να δημιουργήσω κρατήρες στην επιφάνεια και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα, 25-30 λεπτά ανάλογα με το ποσό μαλακή ή τραγανή την θέλουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Χταπόδι ξιδάτο, πατατοσαλάτα, φασόλια πιάζ, λαγάνα και γλυκό λεμόνι -Ένα ολοκληρωμένο μενού από την φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη

Χταπόδι ξιδάτο, πατατοσαλάτα, φασόλια πιάζ, λαγάνα και γλυκό λεμόνι -Ένα ολοκληρωμένο μενού από την φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Ο καιρός σήμερα Κυριακή, 1η Μαρτίου

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με καλοκαιρία και μέτριους ανέμους

Καιρός: Καθαρά Δευτέρα με καλοκαιρία και μέτριους ανέμους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd