TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Νοέ 1, 2022
in Μαγειρική
Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Share on FacebookShare on Twitter

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Είναι ένα τόσο νόστιμο και οικονομικό φαγάκι …

Υλικά για γέμιση

1 μέτριο λάχανο

10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

1 καρότο τριμμένο

μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

λίγα φιλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

Πάνω από τα ντολμαδάκια

2 καρότα ροδέλες

2 μέτριες πατάτες σε ροδέλες

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

2 ποτήρια βραστό νερό μπόλικο

αλατοπίπερο

Δέσιμο της σαλτσούλας

2 κ.γ. κορν φλάουρ

2 λεμόνια

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε σε βραστό νερό. Το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει ανοίγοντας τα φύλλα. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση. προσθέτοντας και λίγο νεράκι. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας και τα τοποθετούμε κυκλικά στην κατσαρόλα. Εγώ έκανα παραπάνω δόση και γέμισα και ένα βαζάκι αμπελόφυλλα Τα έβαλα μια στρώσει πάνω από τους λαχανοντολμάδες. Πάνω από τα ντολμαδάκια στρώνουμε τις πατάτες και τα καρότα. Ρίχνουμε αλατοπίπερο ελαιόλαδο και το βραστό νερό.. Στην διάρκεια του βρασμού μπορείτε να προσθέσουμε ακόμα λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου. Στραγγίζουμε το ζουμάκι που έμεινε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το λεμόνι και το κορν φλάουρ. Το δένουμε σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

 

ShareTweetShare

Related Posts

Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 29, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Οκτ 28, 2022
Μηλόπιτα με σαντιγί
Μαγειρική

Μηλόπιτα με σαντιγί

Οκτ 28, 2022
Μαγειρική

Συκώτι γιουβέτσι στην γάστρα

Οκτ 27, 2022
Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας
Μαγειρική

Μηλόπιτα της Κωνσταντίνας

Οκτ 27, 2022
Εύκολη πίτα
Μαγειρική

Εύκολη πίτα

Οκτ 26, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd