TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο

Νοέ 2, 2022
in Μαγειρική
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο
Share on FacebookShare on Twitter
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ…

Υλικά:
Ένα λάχανο μέτριο
700 γραμμάρια κιμά από ελια
2 μπριζόλες χοιρινές σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
μία σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 κνορ
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
ελαιόλαδο
2 αυγά και δύο λεμόνια για το αυγολέμονο
Εκτέλεση :
Σε μία κατσαρόλα με νερό έχω βράσει το λάχανο και έχω πάρει τα φύλλα του  1-1 τα οποία τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κοτσάνια τους. Έχω φτιάξει το μίγμα του κιμά.  Σε ένα μπολ έχω τρίψει το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι , και το πιπέρι.  έχω ρίξει τον κιμά, τον άνηθο και το ρύζι με λίγο ελαιόλαδο και έχω ανακατέψει πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα έριξα λίγο ελαιόλαδο και τσιγάρισα τις χοιρινές μπριζόλες σε κομμάτια.  Όταν πήραν όμορφο χρώμα έσβησα την φωτιά και τοποθέτησα ανάμεσα και γύρω-γύρω τους λαχανοντολμάδες. Έβρασα το φαγητό στη χύτρα για 10 λεπτά αφού έβαλα νερό τόσο όσο να σκεπάζει τους λαχανοντολμάδες.  Το έκανα στη χύτρα γιατί δεν ήθελα να μου φύγει το νερό από μέσα και να πρέπει να συμπληρώσω άλλο.  Έβρασα μόνο 15 λεπτά,  όταν άνοιξα την κατσαρόλα το νεράκι ήταν όλα μέσα.  Πήρα ζωμό από αυτό χτύπησα τα δύο αυγά με δύο λεμόνια και έκανα το αυγολέμονο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.
ShareTweetShare

Related Posts

Κιμαδόπιτα
Μαγειρική

Κιμαδόπιτα

Νοέ 1, 2022
Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Μαγειρική

Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί

Νοέ 1, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 29, 2022
Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh
Μαγειρική

Μακαρονόπιτα φόρμας by Mairh

Οκτ 28, 2022
Μηλόπιτα με σαντιγί
Μαγειρική

Μηλόπιτα με σαντιγί

Οκτ 28, 2022
Μαγειρική

Συκώτι γιουβέτσι στην γάστρα

Οκτ 27, 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd