TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Λαμπρόψωμο by Mairh

Απρ 15, 2017
in Featured, Μαγειρική
Λαμπρόψωμο by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι σκληρό Νο1

500 γραμ νερό

2 φακελάκια μαγιά

70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

80 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. γλυκάνισο σε σπόρους

1 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη

Εκτέλεση :

Βράζουμε στην μισή ποσότητα νερού τον γλυκάνισο για 4-5 λεπτά. Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε το νερό σε μια λεκανίτσα προσθέτοντας και το υπόλοιπο για να πέσει η θερμοκρασία του. Ρίχνουμε την ζάχαρη την μαγιά το μαχλέπι και το μισό αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό. Αφήνουμε για 5 λεπτά μετά βάζουμε το γιαούρτι το αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αν θέλετε 1/2 κγ από τους σπόρους του βρασμένου γλυκάνισου και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την λεκανίτσα και την βάζουμε στους 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι μας περίπου 45 λεπτά. Τέλος πατάμε να φύγει ο αέρας από το ζυμάρι μας πλάθουμε δυο ψωμάκια τα βρέχουμε με λίγο ζαχαρόνερο ” 1 κ.σ. ζάχαρη 3 κσ νερό” και ρίχνουμε το σουσάμι.  Αν θέλετε ανοίγετε με τον πλάστη χοντρά φύλλα και κόβετε με ένα ποτήρι στρογγυλά πιτάκια που τα τοποθετείται το ένα επάνω στο άλλο σαν βεντάλια κάνοντας στο κέντρο ένα σταυρό και βάζοντας ένα βαμμένο αυγό. Περιμένετε να φουσκώσουν ξανά τα ψωμάκια σας. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά πάνω κάτω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

ΦΟΔΣΑ: Τα παράλογα ενός νόμου που έκανε τους Θεσσαλούς δημάρχους από… δυο χωριά χωριάτες!
Featured

ΦΟΔΣΑ: Τα παράλογα ενός νόμου που έκανε τους Θεσσαλούς δημάρχους από… δυο χωριά χωριάτες!

Απρ 30, 2025
Μηχανοδηγούς αναζητάει η Hellenic Train – Δείτε για ποιες πόλεις
Featured

Μηχανοδηγούς αναζητάει η Hellenic Train – Δείτε για ποιες πόλεις

Απρ 30, 2025
Καιρός: Έρχονται 33άρια (!) μετά την πτώση της θερμοκρασίας
Featured

Καιρός: Έρχονται 33άρια (!) μετά την πτώση της θερμοκρασίας

Απρ 30, 2025
Μαθητικές δημιουργίες με πρωτοτυπία και έμπνευση στη δεύτερη συνάντηση Θε-ΤΑΛΩΣ & e-trikala
Featured

Μαθητικές δημιουργίες με πρωτοτυπία και έμπνευση στη δεύτερη συνάντηση Θε-ΤΑΛΩΣ & e-trikala

Απρ 29, 2025
Η Καστανιά ανάμεσα στα 10 Μαρτυρικά Χωριά της Θεσσαλίας που θα διδάξουν την ιστορία τους
Featured

Η Καστανιά ανάμεσα στα 10 Μαρτυρικά Χωριά της Θεσσαλίας που θα διδάξουν την ιστορία τους

Απρ 29, 2025
Πωλείται πρακτορείο ΟΠΑΠ προς 60.000 ευρώ
Featured

Πωλείται πρακτορείο ΟΠΑΠ προς 60.000 ευρώ

Απρ 29, 2025
Next Post
Κοκορέτσι κατσαρόλας

Κοκορέτσι κατσαρόλας

Στα Μετέωρα η πρώτη παρατήρηση Ασπροπάρη στην Ελλάδα για φέτος

Στα Μετέωρα η πρώτη παρατήρηση Ασπροπάρη στην Ελλάδα για φέτος

Λαμπρόψωμο by Mairh

Λαμπρόψωμο by Mairh

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd