Κυρά-Σαρακοστή
Υλικά:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι τσαγιού αλάτι ψιλό
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια, ελαστική και εύπλαστη. Ανοίγουμε χοντρό φύλλο πάχους 1/2 εκατοστά και κόβουμε με μαχαίρι τα κομμάτια για να σχηματίσουμε την Κυρά-Σαρακοστή, ενώνουμε τα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε 30′ λεπτά περίπου στους 160° C.
Σημείωση : Θέλουμε να στεγνώσουν και όχι να μαυρίσουν γι’ αυτό ελέγχουμε όσο ψήνεται
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Νικολίτσα Παπακανέλλου.