Κροκέτες κουνουπιδιού με σκορδαλιά

Ο μπακαλιάρος των φτωχών…

ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κουνουπίδι
νερό και αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
1 κουτάκι μπύρα
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι Δανίας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
2 μεγάλες πατάτες
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΣΑ
Βράστε τις πατάτες σε νερό κομμένες σε κομμάτια.  Μέσα σε μπλέντερ βάλτε το λεμόνι το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι.  Διαλύστε καλά και μετά βάλτε και τις πατάτες.  Χτυπήστε λίγο ακόμα και η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Βάλτε σε αλατισμένο νερό και βράστε όχι πολύ καλά αλλά να μην είναι και ωμό.
Σε βαθύ μπολ ρίξτε την μπύρα, το τυρί, λίγο αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι.  Ανακατεύετε να γίνει ένας ωραίος χυλός.  Παίρνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, τα βουτάτε στο χυλό, τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι και σε μπόλικο λάδι ελαφρύ μέχρι να κάνουν ωραίο χρώμα ξανθό.  Τα συνοδεύεται με την σκορδαλιά ,θα ενθουσιαστείτε.
Σημ.: Αν σας περισσέψει χυλός να τον κάνετε τηγανίτες στο ίδιο λάδι,ταιριάζουν πολύ με την σκορδαλιά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ