TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμελ

Ιαν 17, 2023
in Μαγειρική
Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμελ
Share on FacebookShare on Twitter

Κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και μπεσαμελ

Υλικά για τις κρέπες : 

Για τη ζύμη:

  • 1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι
  • 1 μεγάλο ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 Για το ψήσιμο της κρέπας:

  • 1 τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκατ.
  • βούτυρο

Πως τις κάνουμε τις κρέπες (εκτέλεση):

Κρέπες: χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ’ ενα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά           σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα           αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο.

Υλικά για την μπεσαμελ :

1)   1 κούπα γάλα φρέσκο

2)   3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3)   1 αυγό

4)   2 κουταλιές της σούπας λάδι

5)   2 τσιμπιές αλάτι

Πως φτιάχνουμε  τη μπεσαμέλ:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι. Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά το αλεύρι μέσα στο γάλα έτσι ώστε να λιώσει καλά χωρίς να το έχουμε βάλει στη φωτιά. Κατόπιν το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Δεν σταματάμε σχεδόν καθόλου το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αλεύρι στον πάτο. Θέλουμε να πήξει καλά το μίγμα για να έχουμε ένα σφιχτό αποτέλεσμα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με τις δυο τσιμπιές αλάτι όπως όταν κάνουμε ομελέτα. Προσθέτουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην ψηθεί. Ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει.

Υλικά για την γέμιση :

1)  1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες

2)   210 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

3) Άνηθο ή μαϊντανό

4) αλάτι

5) πιππέρι

6) πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

Πως φτιάχνουμε την γέμιση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Υπόλοιπα υλικά συνταγής :

1) 8 κρέπες από αυτές που ετοιμάσαμε ή κατεψυγμένες

2) την γέμιση της αρεσκείας μας ή αυτή που ετοιμάσαμε παραπάνω

3) 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή (100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 100 γραμμάρια γάλα            εβαπορέ αδιάλυτο) , για να ρίξουμε από επάνω

4) Λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του σκεύους ψησίματος εκτός αν βάλουμε αντικολλητικό χαρτί .

5)   Επιπλέον κασέρι για το πασπάλισμα από πάνω.

 Εκτέλεση συνταγής :

Στο μπολ με το κασέρι και το ζαμπόν προσθέτουμε τη μπεσαμέλ όταν πια αυτή έχει κρυώσει. Παίρνουμε μία μία την κάθε κρέπα, την ανοίγουμε και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο της σχηματίζοντας τη διάμετρό της. Κατόπιν την τυλίγουμε σε ρόλάκι. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις υπόλοιπες μέχρι να μοιράσουμε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι, τόσο ώστε να τις σκεπάσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε  για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.

ShareTweetShare

Related Posts

Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες
Μαγειρική

Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες

Ιαν 16, 2023
Πουγκάκια με κοτόπουλο
Μαγειρική

Πουγκάκια με κοτόπουλο

Ιαν 15, 2023
Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και μανιτάρια
Μαγειρική

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ιαν 13, 2023
Μακαρονοσαλατα
Μαγειρική

Μακαρονοσαλατα

Ιαν 12, 2023
Λαζάνια με μελιτζάνες και μπεσαμέλ
Μαγειρική

Λαζάνια με μελιτζάνες και μπεσαμέλ

Ιαν 12, 2023
Ταρτάκια καρμπονάρας
Μαγειρική

Ταρτάκια καρμπονάρας

Ιαν 11, 2023
Next Post
Απεβίωσε η Κασσιανή Σακελλαρίου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Νάτσιος

Νέα μονάδα απορριμμάτων στη Θεσσαλία

Νέα μονάδα απορριμμάτων στη Θεσσαλία

Μουσική παράσταση  από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και  Βόλου

Μουσική παράσταση από τα Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια Τρικάλων και Βόλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd