TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου

Αυγ 2, 2024
in Tips
Κρατάμε λάθος το ποτήρι του κρασιού και να η διαφορά μεταξύ λευκού και κόκκινου
Share on FacebookShare on Twitter

Το πώς κρατάμε το ποτήρι του κρασιού μας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του Chardonnay ή του Pinot μας. Τι συνιστούν οι ειδικοί στο θέμα.

Ειδικοί σε θέματα που αφορούν το κρασί αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά για τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κρατάμε το merlot ή το chardonnay μας -χωρίς να καταστρέψουμε τη γεύση του.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από εμάς κρατάμε το ποτήρι χωρίς να σκεφτούμε τον κατάλληλο τρόπο. Εξάλλου, η απόλαυση είναι το παν και όχι οι by the book κανόνες.

Μπορεί για παράδειγμα να ξεκινάμε να πίνουμε το αγαπημένο μας κρασί κρατώντας το ποτήρι από το «πόδι» του αλλά στη συνέχεια παρασυρόμαστε και το αγγίζουμε «άτσαλα» παντού. Η βρετανίδα άσος της γευσιγνωσίας, Jo Bryant, λέει ότι ο πιο «πρακτικός και κομψός» τρόπος για να πίνουμε το κρασί μας είναι να κρατάμε το ποτήρι σταθερά από το πόδι του. Η γκουρού στο θέμα λέει ότι εκτός ότι με αυτό αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα λευκά κρασιά δροσερά, αποφεύγονται και τα αντιαισθητικά δακτυλικά αποτυπώματα που αμαυρώνουν το μπολ του ποτηριού.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για κόκκινο, ο κανόνας αυτός μπορεί να παραβιαστεί.

Γυναίκα χαρακτηρίστηκε ιδιοφυΐα για το πανέξυπνο hack με το μπουκάλι κρασί που το διατηρεί φρέσκο

Ένας άλλος λάτρης της γευσιγνωσίας, ο David Gill, λέει ότι το να κρατάμε το ποτήρι από το μπολ μπορεί να βοηθήσει να ζεσταθεί ένα Malbec ή ένα άλλο κόκκινο κρασί που είναι κρύο ή έχει παγώσει υπερβολικά. Υποστηρίζει ότι αυτό βοηθά «να απελευθερωθούν αυτά τα τόσο σημαντικά αρώματα στο ποτήρι».

«Αλλά όταν πρόκειται να δοκιμάσετε το κρασί, κρατήστε το από τον κορμό και στροβιλίστε το ποτήρι. Και πάλι, θα απελευθερώσετε τα αρώματα και θα ξεκλειδώσετε τις γεύσεις. Αλλά θυμηθείτε να το κάνετε απαλά για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χύσετε το κρασί σας στα ρούχα σας ή στους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σας».

Οι δύο ειδικοί επεσήμαναν επίσης ότι τα μεγαλύτερα ποτήρια είναι καταλληλότερα για το κόκκινο κρασί, καθώς επιτρέπουν επίσης στα «αρώματα να αναπνεύσουν». Τα μικρότερα ποτήρια είναι σαφώς κατάλληλα για τα λευκά. «Ωστόσο, δεν τα έχουμε όλοι στη διάθεσή μας. Βεβαιωθείτε απλώς ότι τα γυάλινα σκεύη σας είναι καθαρά, χωρίς σπασίματα και ρωγμές», πρόσθεσε ο Bryant.

Αν τώρα είμαστε λάτρεις του κρασιού, αλλά πάντα καταλήγουμε να αφήνουμε το μισό μπουκάλι με αποτέλεσμα να χαλάει γρήγορα, ίσως το αποθηκεύουμε λάθος. Ο εκπαιδευτής σε θέματα κρασιού Warner Boin από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέβασε στο TikTok βίντεο προκειμένου να εξηγήσει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το κρασί που περίσσεψε για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα.

Ο Boin δεν συνιστά τον κανόνα του να βάζουμε απλώς τον φελλό πίσω στη φιάλη ή το να χρησιμοποιούμε πώμα κρασιού. Αντ’ αυτού, ο χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτείνει να μεταγγίσουμε το κρασί σε ένα βάζο Mason ή σε οποιοδήποτε άλλο είδος αεροστεγούς δοχείου.

Στύβεις το λεμόνι εντελώς λάθος και αυτό είναι το κόλπο του TikTok που θα σου αλλάξει τη ζωή

«Ορκίζομαι σε αυτό. Θα κάνει το κρασί σας να έχει ακόμα φρέσκια γεύση ακόμα και μερικές μέρες μετά το άνοιγμά του, ενώ μια μέρα αφότου ανοίξω ένα μπουκάλι κρασί και βάλω ξανά τον φελλό, μπορώ να καταλάβω τη διαφορά», είπα χαρακτηριστικά. Σε ένα ξεχωριστό σχόλιο, ο Boin τόνισε ότι με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να κάνουμε το κρασί μας να κρατήσει «μια εβδομάδα, ίσως και περισσότερο».

pexels-elina-sazonova-1927313.jpg
πηγή :https://www.queen.gr/spiti/how-to/story/288194/kratame-lathos-to-potiri-tou-krasioy-kai-na-i-diafora-metaksy-lefkoy-kai-kokkinou
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή σε Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή σε Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd